SKLUPČAO SE ISPOD DRVA...

JADNIK SE SKLUPČAO ISPOD DRVA... Čudo u Sibiru: Trogodišnjak proveo 72 sata u šumi, preživio vukove, medvjede, hladnu rijeku i niske temperature!

 Sholban Kara-Ool / VKontakte

Trogodišnje dijete preživjelo je samo čak 72 sata u šumi udaljene ruske regije u Sibiru, i to na području poznatom kao gusto naseljenom vukovima i medvjedima. Mali Tserin Dopchut sa sobom je imao samo štangicu čokolade u džepu kad je odlutao u šumu, a spavao je pod drvetom, piše BBC.

Za dječakom je pokrenuta velika potraga sa zemlje i iz zraka, a pretpostavlja se da je Tserin krenuo za psićem kad se izgubio. Čuvala ga je prabaka u selu Khut u Tuvi, piše Siberian Times, koje okružuje gusta šuma, no dok nije gledala, dijete je odlutalo.

Žilavi trogodišnjak izdržao je i niske temperature, i divlje životinje, i brzu rijeku u kojoj bi zasigurno poginuo, prije nego ga je našla spasilačka ekipa koju je vodio njegov ujak.

‘Situacija je bila strašno opasna. Rijeka Mynas je brza i hladna. Kad bi malo dijete upalo u nju, to bi značilo sigurnu smrt. U šumi ima mnogo vukova i medvjeda, a oni se upravo pripremaju za zimu i traže zalihe hrane. Vjerojatno bi napali sve što se miče. Osim toga, danju je toplo, ali noću ima i mraza. Uzmemo li u obzir da je dječak nestao tokom dana, nije bio prikladno odjeven - imao je samo majicu i cipele, bio je bez jakne’, rekao je Ayas Saryglar, šef civilne službe za sigurnost za Siberian Times.

Suseljani, lokalna policija i spasilačke službe u helikopterima pretraživali su nepreglednu šumu na području od 120 kilometara kvadratnih. Dijete je navodno prepoznalo ujakov glas koji ga je dozivao, a osim što je bio umoran i gladan, nikakvih ozljeda nije imao. Policija je pohvalila njegovu mudru odluku da pronađe suho mjesto i sklupča se ispod drveta, između korijenja.

Selo mu sad priprema veliku zabavu i dali su mu nadimak Mowgli, po siročetu iz ‘Knjige o džungli’ Rudyarda Kiplinga.

Video spašavanja možete pogledati OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:59