'MORAŠ IĆI SA NAMA'

JE LI VRIJEDNA IMOVINA RAZLOG ŠTO SE IVANU STANTIĆU ODUZIMA POSLOVNA SPOSOBNOST? Po njega su došli policija i hitna, odveli su ga u bolnicu i svezali

Ivan Stantić s novinarkom Emom Branicom
 Provjereno / NOVA TV
 

Ivan Stantić (77) gotovo je slijep, živi povučeno, ne smeta i ne dira nikoga. Tvrdi da ne traži od nikoga ništa. Međutim, prije 20 dana pred kućom su ga je dočekali policija i hitna.

"Stavili su me u kombi, rekli: 'moraš ići sa nama'. Njih pet, šest je tamo bilo. Otišli smo u bolnicu i odmah su me stavili na krevet, skinuli, ruke i noge su mi vezali i bio sam čitavu noć vezan", prepričao je Stantić ekipi Provjerenog događaj te kobne noći.

Provjereno / NOVA TV
Ivan Stantić s novinarkom Emom Branicom

Zašto je završio na psihijatriji iz čista mira, Ivanu nije jasno, kao ni zašto je cijelu noć morao biti vezan. Nitko ga nije obavijestio da se protiv njega pokreće bilo kakav postupak. Reporterka Ema Branica krenula je potragu za odgovorima. U razgovoru sa susjedima doznala je da nitko nikada s njim nije imao ikakvih problema.

"Mrava ne bi zgazio po mom mišljenju", potvrdila je Ivanova susjeda.

Provjereno / NOVA TV

Naime, Ivan Stantić vojvođanski je Hrvat koji je prije 18 godina došao u Hrvatsku, a u rodnom Tavankutu i Subotici ostavio je svoje nekretnine.

Prije 17 je godina došao u Beli Manastir. Prije nekoliko godina, preko belomanastirskog odvjetnika kontaktirao ga je čovjek koji posjeduje nekretninu do njegove u Subotici. Istog tog čovjeka, koji je Ivana nekoliko puta tužio, Centar za socijalnu skrb proglašava njegovim posebnim skrbnikom, a protiv Ivana na Općinskom sudu u Belom Manastiru pokreće postupak za lišavanje poslovne sposobnosti.

Provjereno / NOVA TV

Na temelju čega, njemu samome nije jasno.

Ekipa Provjerenog u potrazi za odgovorima pokucala je na vrata dotičnog odvjetnika, ravnatelja Centra za socijalnu skrb Beli Manastir i liječnice opće prakse koja je izdala uputnicu za Ivanovu hospitalizaciju bez da ga je ikada pregledala.

Do kakvih saznanja je došla reporterka Ema Branica te je li vrijedna imovina razlog za oduzimanje poslovne sposobnosti i prisilnu hospitalizaciju Ivana Stantića, doznajte u večerašnjoj emisiji Provjerenog.

Provjereno / NOVA TV

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 20:57