POSLJEDNJA NADA

JEDAN OD NAJBOGATIJIH SRBA NAKON ŠTO JE TEŠKO OBOLJELA ČLANICA NJEGOVE OBITELJI 'Svi su rekli: Vodi je u Zagreb, samo je jedan čovjek može spasiti!'

Bogoljub Karić, arhivska fotografija
 Marko Djurica / REUTERS
 

Jedan od najbogatijih srpskih poduzetnika Bogoljub Karić izazvao je pozornost javnosti objavom na Facebooku gdje je uz fotografiju svoje šogorice Hafe Mulić napisao kako je oboljela od teške bolesti i kako će na liječenje ni manje ni više - u Zagreb, u Bolnicu Merkur, doktoru Stipislavu Jadrijeviću, kamo su je apsolutno svi liječnici uputili.

- Dragi moji, kada se čovjek teško razboli onda je sva nada u Boga i u ruke liječnika-kirurga od čije vam spretnosti, umješnosti i znanja ovisi život i budućnost - započeo je Bogoljub i dodao kako je supruzi njegovog brata priopćeno kako joj je opakom bolešću napadnuta jetra.

- Skoro svi naši prijatelji liječnici, kako iz Beograda tako i iz svijeta, su nam rekli da ne trebamo ići ni na Zapad, ni na Istok, već u naše susjedstvo!

- Nismo se dvoumili nijednog trenutka kome da povjerimo život naše Hafe - jer dr. Stipislav je jednostavno najbolji!

- Operacije jetre koje je on izvodio (a uradio ih je oko 2500) su jednostavno remek-djela ove, vjerojatno najhumanije ljudske profesije. Njegov nevjerojatan talent, znanje i majstorstvo priznaju i praktično svi svjetski veliki doktori, njegove kolege. Jer dr. Jadrijević je jedan od liječnika koji pomjera granice svjetske medicine! On je još 2014. godine među prvima na svijetu izveo operaciju jetre 'ex vivo' - tako što je jetru pacijenta izvadio iz tijela, a onda, na drugom stolu, odvojio tumor od jetre i zatim uspješno vratio zdravi ostatak jetre u tijelo pacijenta. Operacija je uspjela, žena kojoj je ova nevjerojatna intervencija urađena, prohodala je poslije 6 dana!

- Podatkom da je uspješnost transplantacija jetre koje izvodi dr. Jadrijević čak 96%, ne mogu se pohvaliti ni najbolje klinike na svijetu, uključujući i japanske, njemačke ili talijanske. Osim operacija jetre dr. Jadrijević radi i možda najtežu transplantaciju - presađivanje gušterače!

Zbog svega toga je ovaj izuzetni, nesvakidašnji kirurg proglašen prošle godine za naj-doktora u Hrvatskoj.

Za njegove pacijente on nije samo naj-doktor nego i naj-čovjek sličan Bogu, jer vraća ljudima život, nadu i sreću! - napisao je Karić na kraju ovog pisma u kojem veliča doktora Jadrijevića te mu zahvalio za sve ljude čije je živote produžio.

Inače, protiv najbogatijeg čovjeka u Srbiji u vrijeme Miloševićeve vlasti 2010. godine podignuta je optužnica zbog nezakonitog izvlačenja novca iz Mobtela i omogućavanja tvrtkama s Cipra dobivanje deviznih kredita Astra banke bez jamstava.

Karić je deset godina proveo je u Rusiji gdje je razvio velike građevinske poslove, osnovao je banku u Moskvi i zapošljava ukupno oko 60.000 osoba.

Krajem 2016. istraga protiv njega je obustavljena i povučena je tjeralica, a Bogoljub Karić se vratio u Srbiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 22:53