USPJEH

KAKO JE TINEJDŽER POSTAO MILIJUNAŠ Upoznajte dječaka kojemu se dive i milijarderi: Tek je navršio 18 godina, a povukao je poslovni potez života

 Ben Towers / FACEBOOK

Većina djece stare 11 godina samo želi što prije napisati zadaću kako bi se mogli neometano zabavljati s prijateljima. Ben Towers iz britanskog grada Gillinghama s 11 je godina osnovao dizajnersku tvrtku Tower Design.

Tower Design je na početku Benu bio samo izvor džeparca. Danas, međutim, u tvrtki koju predvodi 18-godišnji Towers rade 22 osobe, kompanija ima urede u Manchesteru, Kentu i Londonu te radi i s Twitterom i Pot Noodleom.

A kako piše The Sun, Towers je upravo dogovorio spajanje svoje tvrtke s marketingašima iz Zesta vrijedno više milijuna funti.

Mladi poduzetnik je na spajanju radio skoro godinu dana te se smatra da će ono Zestu i Tower Designu prihod povećati za 50 posto. Konkretno, prihodi bi trebali narasti na 3,5 milijuna funti do kraja 2018. godine.

- Jako sam uzbuđen što ću se pridružiti Zestu kako bih vodio tim za sadržaj, utjecajne pojedince i društvene mreže i stvarati uspješne svjetske kampanje za klijente, rekao je Towers za Kent Online.

Ovo nije prvi put da se Towers pojavljuje u medijima.

Mladi je poduzetnik prošle godine bio na čelu The Times Super Teen Power liste te je imenovan mladim poduzetnikom godine na nagradama KEiBA. Čak ga je i milijarder Richard Branson proglasio jednim od 'najuzbudljivijih poduzetnika Velike Britanije'.

Towers je 2015. godine napustio školu tako što je sam sebe zaposlio kao pripravnika. To je morao napraviti jer je protuzakonito napustiti školu sa 17 godina. Posao mu je međutim bio toliko uspješan da je jednostavno morao napustiti školu. Neki mu, povlačeći paralelu sa spomenutim Bransonom, koji je također napustio školovanje, predviđaju blistavu poduzetničku karijeru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 17:22