VELIKA ISPOVIJEST

LEPA BRENA PRVI PUT PROGOVARA O NAJTEŽIM DANIMA 'Čim sam se udala, sve je krenulo nizbrdo, nikome više nisam bila dobra jer sam bila Jugoslavenka!'

 Ranko Šuvar / CROPIX

U velikoj ispovijesti koju objavljuje novo izdanje srpskog lista 'Kurir Stars', pjevačica Lepa Brena otvorila je dušu i progovorila o problemima s kojima se nosila godinama, pa i desetljećima: raspad Jugoslavije, ratno stanje, ekonomska kriza, vjerska i nacionalna mržnja koju je osjetila na svojoj koži, otmica sina...

Sve je to na njoj ostavilo trajne posljedice, od kojih i danas sva zadrhti. Kada bi se ponovno rodila, kaže da ne bi poželjela biti najveća zvijezda na Balkanu.

- Nikad ovo ne bih radila. Ne samo kao Lepa Brena, nego i da sam predsjednik ili kraljica svijeta. Teško je i naporno za ženu biti i supruga i poslovna žena. Maloj djeci treba majka. Djecu ne zanima uspješna majka koja gradi karijeru pjevačice i dobro zarađuje. Da mogu vratiti vrijeme, nikad ne bih bila Lepa Brena - kaže pjevačica za Kurir Stars.

Ubrzo nakon udaje za Bobu Živojinovića sve je krenulo nizbrdo. Počeo je rat, došlo je do raskola između dotad bratskih nacija.

- Kad smo se mi vjenčali, Lepa Brena je bila izbrisana s ovih prostora. Više nikome nisam bila potrebna i nikome nisam bila dobra. Zato što su se svi odjednom identificirali sa svojom vjerom i nacionalizmom, a ja sam bila pribijena na stup srama kao najveća balkanska zvijezda, koja je bila popularna kao Tito. Svi su me željeli razvlačiti u blatu, brisati đonove o mene, izbrisati mi ime, sve što sam stekla... Nisam bila dobra u Srbiji, Bosni, Hrvatskoj jer sam bila Jugoslavenka. Za mene je Jugoslavija predstavljala kozmopolitizam, to je bila država čijem se predsjedniku klanjao cijeli svijet - priča i prisjeća se trenutka kad joj je bilo najgore u životu.

- Taman kad sam mislila da je taj ružan period iza mene, dogodila se otmica mog sina Stefana. To je nešto što nikad nisam uspjela nadići i zaboraviti, niti ću ikad moći!

Pjevačica kaže da se početkom 90-ih odjednom sve srušilo pa je bila primorana boriti se za vlastiti opstanak.

- Navikla sam mnogo raditi. Ali živjela sam u državi koja je bila jedna od najjačih na svijetu, mislim na SFRJ. I onda se odjednom probudim u zemlji koja se raspada. Zatim mi umire čovjek koji je bio alfa i omega mog poslovnog života, Raka Ðokić. Boba je tada ozlijedio kralježnicu i prestao igrati tenis. Poslije toga sam slomila nogu, a Stefan je imao samo sedam mjeseci. To je jedan splet okolnosti u kojem čovjek mora biti izuzetno mentalno snažan i shvatiti da je suština života to dijete za koje se morate izboriti. Dobila sam nekakvu životinjsku snagu, samo sam ponavljala sebi: „Moraš ići naprijed.“ Poslije svega toga, drago mi je što sada imam priliku reći sve što mi je na duši - rekla je između ostalog Brena za Kurir Stars.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 07:37