10 PUTA KRIVO DIJAGNOSTICIRALI

LIJEČNICI DJEVOJČICI S KARCINOMOM KOJI JOJ JE GOTOVO POJEO UTROBU DAVALI LAKSATIVE JER 'PATI OD ZATVORA': Da ja nisam bila uporna, nje više ne bi bilo

 Screenshot
 

Kada je 13-godišnja Kayleigh Donnelly posjetila svog liječnika zbog bolova u trbuhu i nadutosti, on ju je poslao kući kazavši kako je nešto krivo pojela.

No simptomi se nisu smirivali, a njezina majka pretpostavila je da nešto nije u redu sa zdravljem njezine kćeri. I bila je u pravu.

Na posljetku su joj dijagnosticirali karcinom jajnika (čime je postala najmlađa žrtva ove opake bolesti) i kazali joj da ju je samo nekoliko dana dijelilo od smrti.

Liječnici su u njezinoj utrobi otkrili 30 centimetara velik i tri kilograma težak tumor koji se već proširio na jetru, slezenu, crijeva i zdjelicu.

Nakon nekoliko operacija i kemoterapije, bolest koja obično pogađa žene u 50-im, kod 13-godišnje je Kayleigh trenutno u remisiji.

- Imamo sreće što je preživjela, no baš ni nije imala sreće kad je dobila ovako rijetku vrstu raka za njezinu dob - rekla je njezina majka.

Kayleigh, koja ima šestero braće i sestara, prve simptome primijetila je u siječnju 2016.

- Nije tjednima bila na wc-u i osjećala se iscrpljeno. Stoga sam je odvela k liječniku koji joj je rekao da ima zatvor i dao nam da kući ponesemo laksative. No nisu joj pomogli. Stoga sam se četiri puta vraćala kod liječnika, i zvala ga još pet puta u naredna četiri tjedna. Svaki put su mi rekli istu stvar - da joj dam laksative jer ima zatvor.

Na kraju ju je liječnik ipak poslao na snimanje, no tada su joj iz bolnice rekli da je neće primiti zbog običnog zatvora i poslali je kući.

Idućeg dana, puna dva mjeseca od prvog posjeta liječniku, stanje djevojčice se pogoršalo i njezina majka odvela ju je na Hitnu.

- Konstantno joj je bilo loše, a njezin trbuh bio je sve veći. Izgledala je ko voštana figura, koža joj je bila blijeda. Znala sam da nešto ozbiljno nije u redu - kazala je majka.

Kayleigh je ispričala kako se toliko loše osjećala da nije bila ni svjesna što se oko nje događa.

- No vidjela sam da je mama plače do besvijesti - kazala je tinejdžerica koja sada na pregled ide svaki mjesec, nakon što je završila s kemoterapijom u kolovozu.

Dr. David Walker, direktor Opće bolnice u Westmorlandu ispričao se Kayleigh i njezinoj obitelji i kazao kako su pokrenuli istragu zbog njezinog slučaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:05