NEVOLJA IH SPOJILA

LJUBAVNA PRIČA ZA KOJU BISTE POMISLILI DA JE MOGUĆA SAMO U ROMANTIČNIM FILMOVIMA Na prvom su spoju. On doživi infarkt. Ona ga poljubi i - spasi

    AUTOR:
    • Petra Plivelić

  • OBJAVLJENO:
  • 30.08.2018. u 23:00

Dugo se dvoumio kako joj reći da mu se sviđa. Napokon se odvažio i pozvao je na spoj. Proveli su zabavno jutro na plaži, a potom se on onesvijestio.

Njihova ljubavna priča započela je oživljavanjem, a prvi poljubac bilo je umjetno disanje usta na usta. Spašavajući mu život, shvatila je da se zaljubila u njega.

Andi Traynor i Max Montgomery za prvi spoj odabrali su surfanje na plaži Capitola u Santa Cruzu, ni ne sluteći da će to biti mjesto gdje će ispisati jednu od najljepših ljubavnih priča kakve inače viđamo samo u romantičnim filmovima.

Išli surfati

- Dva dana prije našeg prvog spoja Max mi je rekao da mu se sviđam. Bili smo prijatelji neko vrijeme i bila sam zainteresirana jer sam htjela s njim provesti više vremena nasamo. Predložio je da ustanemo rano ujutro u subotu i odemo na surfanje. Zaista smo se lijepo zabavljali. Izišli smo iz vode noseći daske za surfanje i on je odjednom pao - ispričala je 45-godišnja anesteziologinja Andi, koja živi u gradu Palo Alto, za Daily Mail.

- Bilo je tako čudno. Odmah sam krenula prema njemu i okrenula ga. Nije reagirao i nije imao puls. Počela sam s oživljavanjem i dozivala pomoć. Na sreću, jedna od prolaznica bila je medicinska sestra koja je uskočila u pomoć, a i Hitna pomoć je brzo stigla. Nismo ga sami uspjeli oživjeti. Nije uspjela ni hitna na plaži. Tri puta su ga pokušavali oživjeti defibrilatorom i ništa nije djelovalo. Kada su ga unijeli u vozilo hitne pomoći, nisam znala hoće li Max preživjeti - priznala je Andi, inače majka dvoje djece.

Hitna pomoć stigla je u roku od sedam minuta i kada su vidjeli da je stanje ozbiljno, prevezli su 56-godišnjeg Maxa u bolnicu. Imao je srčani udar i koronarna arterija bila mu je blokirana na više mjesta.

- Bilo je nevjerojatno. Probudio sam se u hitnoj pomoći i nada mnom je bio tip koji me pitao znam li što mi se dogodilo. Rekao sam mu da mi se čini da sam imao srčani udar i da mi je jako neugodno - započeo je svoju stranu priče Max, po zanimanju kreator tehnološkog sadržaja.

- Bilo mi je neugodno jer sam napokon rekao ženi koja mi se sviđa da sam se zaljubio u nju i ona mi je uzvratila. Tko bi želio biti u vezi s nekim tko je na prvom spoju imao srčani udar? - priznao je potonulo.

Kada je Max to poslijepodne nazvao Andi kako bi joj se ispričao, ona se rasplakala.

- Čuti njegov glas bio je nevjerojatan osjećaj olakšanja. Rekao mi je da mu je žao, a ja sam samo mislila na to koliko imam sreće. Naime, sve do tog trenutka bila sam uzrujana jer sam mislila da sam napokon upoznala nevjerojatnu osobu, a ona me zamalo napustila - ispričala je Andi.

Drugi spoj?

Maxu je sljedećeg dana ugrađena srčana premosnica, a nakon operacije rekao joj je da će razumjeti ako ne želi s njim na drugi spoj. No ona mu je rekla da nikamo ne ide bez njega.

- Cijelo ovo iskustvo omogućilo mi je da vidim tko je Max i kako je brižno postupao s prijateljima i s obitelji čak i u svojim najranjivijim trenucima - objasnila je Andi.

- Moje srce izliječeno je i u figurativnom i u doslovnom smislu. Osjećam se blagoslovljeno - priznao je Max. Zanimljivo je i da je njegovo oživljavanje na plaži u cijelosti snimljeno kamerom losanđeleskog skladatelja filmske glazbe, 58-godišnjeg Alexandera Bakera koji je htio snimati galebe.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo