VOZIO DEVET DANA

LJUBAVNI PAR ODUŠEVIO SVIJET Belgijanac koji je na biciklu prošao 1850 km kako bi zaprosio curu i njegova Nina postali globalne medijske zvijezde

 Privatni album / Slobodna Dalmacija

Neobična ljubavna priča o mladom Belgijancu koji je na biciklu prošao pola Europe kako bi zaprosio curu iz Rogoznice Ninu Ercegović, a koja je objavljena u Slobodnoj Dalmaciji u kolovozu, oduševila je europske medije i o njoj se pisalo čak i u Brazilu.

Naime, mladi Belgijanac Thomas Moens (26), zaposlen u kabinetu ministra za migracije u Bruxellesu, krenuo je iz grada Tienena na put dug 1850 kilometara. U devet dana prošao je kroz Belgiju, Luksemburg, Francusku, Njemačku, Lihtenštajn, Italiju i Sloveniju. Nakon 289.000 okretaja pedalama, 25 tisuća teških metara planinskih uspona i gubitka pet kilograma konačno je stigao u Hrvatsku. Krajnji cilj bila mu je Rogoznica gdje ga je nestrpljivo čekala dugodišnja djevojka, Rogozničanka Nina Ercegović (26), koja također živi i radi u Belgiji, i to u kabinetu predsjednika flamanske vlade, piše Slobodna Dalmacija.

Nakon dugog i rizičnog puta Thomas je odložio svoj bicikl i prema vlastitoj želji upravo u Rogoznici, točnije na rogozničkome mostu, zaprosio Ninu. Već idućeg ljeta vjenčat će se u Rogoznici, u župnoj crkvi u kojoj su se vjenčali i Ninini roditelji.

Odmah nakon objave u Slobodnoj priču su prenijeli svi hrvatski mediji i portali, na svojim web stranicama kao izvrsnu turističku reklamu objavila je i rogoznička Turistička zajednica, a potom se proširila medijskim prostorom susjednih zemalja.

Kada su se Nina i Thomas prije desetak dana vratili u Belgiju s godišnjeg odmora, nisu ni slutili da su njihovu ljubavnu priču već objavili neki francuski mediji. Tek kada je priča krenula po belgijskim i nizozemskim portalima i tiskovinama, shvatili su da su postali prave medijske zvijezde.

Dio njihove iznenadne slave poželjeli su i njihovi šefovi premijer flamanske vlade i ministar za migracije u belgijskoj vladi, piše Slobodna Dalmacija.

Thomasov ministar Geert Bourgeois na svom Facebook profilu pohvalio se kako njegovi suradnici idu do kraja, a Ninin premijer Theo Francken mu odgovorio: "Taj kraj je tek start za moju savjetnicu."

Ovih dana, rekla nam je Nina, malo primanje za nju i Thomasa priređuje i gradonačelnik Tienena, grada u kojem žive i iz kojeg Thomas na posao u Bruxelles ide biciklom vozeći tako svakodnevno stotinjak kilometra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 15:53