LIJEPA I SUMANUTO BOGATA

LUKSUZNI ŽIVOT 'SRPSKE ANGELINE JOLIE' ŠOKIRAO I ENGLEZE Jedna od najbogatijih žena na svijetu velika je prijateljica i s Ninom Badrić

 Instagram

Prošli je tjedan u London uplovila superjahta vrijedna 225 milijuna funti (gotovo dvije milijarde kuna!) zbog čega se morao podići i slavni Tower Bridge kako bi jahta prošla. Britanski mediji raspisali su se o ovoj palači na vodi u vlasništvu ruskog milijardera Andreja Melničenka i njegove prekrasne supruge Aleksandre, srpske Angeline Jolie, kako je nazivaju.

Par nije sramežljiv kad je u pitanju trošenje novaca, piše Daily Mail. Za početak tu je spomenuta jahta koja, između ostalog, ima prozore otporne na bombe, pistu za helikoptere, disco klub sa staklenim stropom i pogledom na bazen na palubi iznad te štošta drugo. Osim nje posjeduju i devetu najdužu jahtu na svijetu, privatni avion (Boeing Business) s ugraviranim slovom A koje predstavlja njihova imena, gotovo dva milijuna kuna vrijedan Bentley, a premda oboje obožavaju putovati i većinu vremena provode na putu, ipak imaju nekoliko nekretnina koje zovu domom.

#tbt #harpersbazaar @thefacinator

A photo posted by Aleksandra Melnichenko (@aleksandramelnichenko.official) on

U Londonu imaju stan koji su kupili prije 15 godina za 2,9 milijuna funti (gotovo 26 milijuna kuna), no to je garsonijera u usporedbi s tisuću i pol kvadratnih metara imanja u Ascotu nedaleko od dvorca Ascot, jednog od službenih rezidencija kraljice. Melničenkovo je imanje procijenjeno na 24 milijuna funti (oko 213 milijuna kuna), a okruženo je parkovima, vrtovima i šumom te uz glavni ima još dva stambena objekta - jedan s wellnessom i bazenom i drugi za zaposlenike.

Almost 11

A photo posted by Aleksandra Melnichenko (@aleksandramelnichenko.official) on

Za dizajne interijera uglavnom je zadužena supruga Sandra koja je navodno uložila i u neke nekretnine u Beogradu, uključujući luksuzno potkrovlju u elitnom dijelu grada gdje joj živi majka.

Par koji ima četverogodišnju kćer, u Moskvi posjeduje luksuzni dom u elitnom, čuvanom predgrađu, u New Yorku penthouse s pogledom na Central Park, te vilu na jugu Francuske.

Uspon srpske Angeline Jolie

Aleksandra je manekensku karijeru započela još kao 15-godišnjakinja, a sa 17 je godina postala članica benda Models, njihove inačice Spice Girls. Kako piše Daily Mail, njezin otac srpskog porijekla bio je arhitekt, a majka hrvatskog porijekla, Dalmatinka, je umjetnica.

Završila je ekonomiju u Beogradu, govori cijeli niz stranih jezika (engleski, španjolski, talijanski i ruski), a mediji joj vole tepati ‘srpska Angelina Jolie’.

Muža je upoznala na Azurnoj obali gdje su imali zajedničko društvo pa su se često viđali dok je Aleksandra živjela u Barceloni. Oženili su se dvije godine kasnije, a slavlje je trajalo tri dana i cijela ih je ekstravaganca stajala oko tri milijuna funti (gotovo 27 milijuna kuna). Goste su među ostalima zabavljali Whitney Houston, Christina Aguilera i Enrique Iglesias, a čak su izgradili i repliku ruske kapelice gdje je i održana ceremonija vjenčanja.

Slavni prijatelji i život na visokoj nozi

Milijarder koji mrzi izraz oligarh, ima mnoge slavne prijatelje među kojima je Roman Abramovič. Družio se i s Demi Moore i Ashtonom Kutcherom prije nego što su se razveli, a s Beckhamovima i Evom i Robertom Cavallijem su još uvijek dobri prijatelji. Aleksandra je ove godine proslavila 38. rođendan u Las Vegasu gdje su joj društvo pravile i Demi Moore i bivša djevojka princa Andrewa, Caroline Stanbury.

A shoot to remember @thefacinator

A photo posted by Aleksandra Melnichenko (@aleksandramelnichenko.official) on

Sandra je osim toga dobra prijateljica Nine Badrić koja je prošle godine bila pozvana u Švicarsku na proslavu desete godišnjice braka. Nina se ondje družila s Evom Cavalli, Justinom O'Sheom i njegovom djevojkom Veronikom, a preko Instagrama je slavnom paru čestitala godišnjicu i zahvalila na gostoprimstvu i sjajnoj zabavi. Supružnike su tada zabavljale Kylie Minogue i Cher.

Naša pjevačica i bogata manekenka sprijateljile su se 2009. godine kad je Nina u Moskvi pjevala na svadbi Sandrinog brata, a već sljedeće je godine zimu provela s bračnim parom na jahti krstareći Karipskim otočjem.

Aleksandra Melničenko kao bivša manekenka još uvijek obožava visoku modu, a u ormaru ima Cavallija, Galliana, Azzedine Alaia i mnoge druge potpise. Kako je jednom prilikom rekla, modu doživljava poput umjetnosti:

‘Moda je najpristupašniji oblik umjetnosti i daje nam mogućnost da stvaramo vlastitu umjetnost noseći je.’

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:02