ŽIVOTNI ZAOKRET

MLADA ADRIANA NAPUSTILA LAGODAN ŽIVOT U SYDNEYJU I PRESELILA SE U HRVATSKU 'Ne, nisam luda, ovakav mir u srcu nikakav novac ne može kupiti'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 20.02.2018. u 15:08

Facebook

 

Adriana Kuprešak rođena je Vukovarka. S roditeljima je, kad joj je bila godina i pol, preselila u Australiju, no ona se, za razliku od njih, odlučila vratiti u Hrvatsku, piše Croatia Week.

Kaže kako je sa svojim sestrama imala tu sreću da je odrastajući ljeta mogla provoditi u Hrvatskoj, a osjećaj pripadanja našoj zemlji osjećala je od malih nogu.

- Odlučila sam napustiti Sydney jer nisam osjećala povezanost s australskim načinom života i shvatila da u kasnim nemam što izgubiti ako se preselim. Moj plan je bio ne imati plan i slijediti srce koje me odvelo natrag u Hrvatsku - ispričala je za Croatia Week.

 

Adriana je iz Sydneya otišla prije četiri godine.

- Imala sam ideju što bi željela raditi, ali trebalo mi je oko tri godine da to materijaliziram u život koji danas zovem svojom stvarnošću. U jedno sam stvar bila 100 posto sigurna, a to je da se nikad neću vratiti živjeti u Australiju i dan danas me ta ideja ne privlači - priča Adriana.

Kaže kako povratak u Hrvatsku nije bio lak u odnosu na Australiju, osobito da se život ne može usporediti financijski.

- U Australiji možete raditi puno, dan i noć, dva tri posla i stići negdje u životu, a u Hrvatskoj to nije tako. Ali gledajte, vjerujem da ako se uskladite sa svojom strašću i radite nešto što volite, naći ćete načina da na tome zaradite. Za mene je ta ljubav promoviranje Hrvatske putem mog bloga i to je bila vizija koju sam imala kada sam prije četiri godine napustila Sydney - kaže Adriana koja trenutno živi na relaciji Zagreb-Zadar i često posjećuje obitelj u Osijeku.

- U Hrvatskoj život teče sporije i mirnije. Cijeli život sam živjela ispred vremena i žurila negdje, a ovdje živim za trenutak - zaključila je.

Iz Australije joj nedostaje učinkovitost – stara hrvatska priča o sporosti birokracije.

- Čini mi se da se u Hrvatskoj voli uzalud trošiti dvije stvari – vrijeme i papir - govori.

Danas ne prođe dan da je netko ne pita zašto se vratila i je li luda.

- Nisam luda, blagoslovljena sam. U mom je srcu mir koji imam u Hrvatskoj, a nemam ga nigdje drugdje u svijetu i taj mir nikakva količina novca ne može kupiti, prenosi CroExpress.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo