PEČALBA

MLADI SVJETSKI PRVAK NAPUSTIO HRVATSKU DA BI KUHAO IRCIMA 'U utorak sam došao, u četvrtak našao posao, snašao sam se ekspresno, radim u restoranu'

 cc, Luka Gerlanc / CROPIX

Omladinski svjetski prvak u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji, višestruki svjetski viceprvak i brončani na svjetskim prvenstvima, reprezentativac Hrvatske i višestruki državni prvak Mauro Lukšić zaključio je svoju ribolovnu karijeru, javlja Novi list, a razlog je pomalo neočekivan - želi kuhati.

Mladić iz Jadranova kraj Crikvenice karijeru je završio kao najbolji na svijetu u lovu iz brodice te drugi na svijetu kao surfcaster (ribolov sa štapom s obale) po ljestvici FIPS-a (Međunarodna federacija sportskog ribolova) u konkurenciji U-21. Naravno, Mauro je karijeru okončao u omladinskom uzrastu. Životni putevi odveli su ga u Irsku, a još ima vremena za razmišljanje i povratak u seniorsku konkurenciju.

- Radim kao kuhar u restoranu, cilj je naučiti jezik i steći iskustvo. Plan je vratiti se u Hrvatsku iskusniji i pokrenuti svoj posao. U Irskoj sam se snašao ekspresno. U utorak sam došao, u četvrtak našao posao - priča 22-godišnjak iz Jadranova koji se natjecao na desetak svjetskih prvenstava. Nizozemska, Španjolska, Italija, Portugal, Engleska...

Mauro je sa sedam godina ušao u svijet sportskog ribolova u Primorskom športskom ribolovnom društvu Arbun iz Crikvenice. U reprezentaciju je ušao s 12 godina i ostao čitavo desetljeće. Uspješni sportaši će kao uvjet za uspjeh spominjati sate i sate treninga. Mauro gleda drugačije.

- Nikad u životu nisam trenirao. Neki treniraju. S tim se rodiš. Bar ja tako mislim. Ionako sam na moru stalno. Zimi svaki dan, u Tihom kanalu i na Kvarneru - priča Mauro za Novi list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 13:08