LOVI GUINNESSOV REKORD

MLADI ZAGREPČANIN KRENUO U POTHVAT ŽIVOTA Tomislav će po ključnim gradskim cestama gurati auto 100 kilometara, za upravljačem će biti i njegova baka!

Tomislav Lubenjak
 Screenshot
 

Mladi Zagrepčanin Tomislav Lubenjak u subotu u 15 sati započeo je svoju avanturu obaranja svjetskog rekorda u duljini guranja automobila u trajanju od 24 sata. Trenutni svjetski rekord u pojedinačnom 24-satnom guranju automobila je 82.28 kilometara, a drži ga Poljak Przemyslaw Marczewski.

“Moj cilj je stotka!”, kaže Tomislav koji vjeruje da automobil u 24 sata može izgurati čak 100 kilometara. Lubenjak bi tim pothvatom nadmašio čak i svjetski rekord u guranju automobila u paru, koji s 95.07 km drže Makedonci Aleksandar Chekorov i Aleksandar Smilkov.

Tomislav će prema Guinnessovim pravilima gurati automobil koji je, osim vozača koji upravlja vozilom, težak minimalno 730 kilograma, a rekord će loviti u ulici grada Vukovara u Zagrebu, na potezu od Zagrepčanke do Donjih Svetica, što je u jednom smjeru oko četiri kilometara.

Od subote u 15 sati do nedjelje u 15 sati promet će na toj dionici biti posebno reguliran, s policijskim automobilom na čelu i policijskim motociklom na začelju kolone.

“Pratit će me i automobil s dva zapisničara, a bit će tu cijelo vrijeme i hitna pomoć. Ali to je više zbog ljudi koji će pratiti ovaj događaj, nego zbog mene. Pozivam sve da sudjeluju u ovom pothvatu i da me, sukladnom svojim sposobnostima, prate hodajući uz mene, što će mi biti dodatna potpora”, kaže Tomislav.

Tijekom guranja automobila na dionici koja odgovara udaljenosti između Zagreba i Ogulina Tomislav će, kako očekuje, izgubiti oko 10 kilograma. No jest će i piti svakih pola sata te to vrijeme iskoristiti i za odmor.

18.04.2019. Tomislav Lubenjak, foto: sasa cetkovic
Sasa Cetkovic
Tomislav Lubenjak

“Pit ću vodu, elektrolite i magnezij, a jest ću energetske pločice koje sadrže 450 kalorija”, otkriva Zagrepčanin važne detalje napada na svjetski rekord, dodajući kako se zapravo smije zaustavljati i odmarati koliko god puta želi. No sve mu se to uračunava u onih 24 sata koliko traje cijeli podvig, pa to baš i ne može raditi prečesto.

18.04.2019. Tomislav Lubenjak, foto: sasa cetkovic
Sasa Cetkovic
Tomislav Lubenjak

“Ali ako, primjerice, za 15 sati oborim rekord, mogu odmah prekinuti s guranjem”, zaključuje Tomislav koji je prije nešto više od pola godine testirao svoje mogućnosti te je za 10 sati izgurao automobil 50 kilometara.

18.04.2019. Tomislav Lubenjak, foto: sasa cetkovic
Sasa Cetkovic
Tomislav Lubenjak

Ne treba stoga sumnjati da ćemo tijekom vikenda svjedočiti uspješnom obaranju svjetskog rekorda. Inače, vozači za upravljačem automobila koji će Tomislav gurati, mijenjat će se svaka četiri sata, a zadnja četiri sata za upravljačem će biti - Tomislavova baka!

18.04.2019. Tomislav Lubenjak, foto: sasa cetkovic
Sasa Cetkovic
Tomislav Lubenjak

Njegovo kretanje pratite uživo na stranici tomislavlubenjaksp.wixsite.com/tomislavlubenjak i na društvenim mrežama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:17