NIJE IZDRŽAO

MLADIĆ KOJEG JE SEKSUALNO ZLOSTAVLJAO SVEĆENIK U SLAVONIJI ZAVRŠIO U BOLNICI 'Slomilo me kad su u cijelu priču upleli moju majku...'

AUTOR:
  • Jutarnji.hr

 • OBJAVLJENO:
 • 05.10.2017. u 12:06

 • NOVA TV

  Unatoč preporuci da ne čita komentare na medijske napise, nije izdržao...

  Žrtva svećenika iz Slavonije i Baranje čija je nepravomoćna presuda od šest mjeseci dobrotvornog rada šokirala javnost, nije izdržao pritisak ovih događanja – doživio je živčani slom zbog kojeg je hospitaliziran.

  - Ne mogu vjerovati da netko može dirati dijete u sedmom ili osmom razredu i za to ne biti osuđen. Najviše u svemu tome me razbjesnila presuda gdje se govori da nije riječ o silovanju, a sam je čin napravljen bez pristanka - rekao je mladić za emisiju Provjereno.

  Njegov slučaj izazvao je veliki interes javnosti, a unatoč preporuci da ne čita komentare na medijske napise, nije izdržao. To ga je slomilo, a najviše su ga pogodili oni u kojima se krivnja svaljuje na njegovu majku.   

  - Bilo mi je teško sve ovo prolaziti ponovo, ali samo to učinio iz razloga što presuda treba meni donijeti duhovni mir. Htio sam biti svećenik, nisam dobio pravo na izbor u životu, na izbor i samostalno otkrivanje svoje seksualnosti. Smatram da je potrebno mijenjati zakon za ovakva zlodjela jer su kazne preblage. Da ovime spasimo i jedno dijete, mislim da smo već učinili puno! - kazao je iz bolesničke postelje na odjelu psihijatrije jedne hrvatske bolnice.

   

  NOVA TV/Provjereno

   

  Žalbu na presudu osječki DORH najavio je još prošli tjedan.

  - S obzirom na sve okolnosti počinjenja kaznenog djela i činjenicu da se radi o teškom kaznenom djelu protiv spolne slobode, ovo državno odvjetništvo izrečenu kaznenopravnu sankciju smatra neprimjerenom i protivnom svrsi kažnjavanja te će stoga po, primitku pisanog otpravka presude, podnijeti žalbu protiv navedene presude - stoji u njihovom službenom izvješću.

   

  Izdvajamo