EKSKLUZIVNO ZA SLOBODNU

MLADOM HVARANINU OSTVARIO SE SAN, OTKRIO JE SVE O SVOM TAJNOM SASTANKU S TAYLOR SWIFT 'Još sam u šoku. Njezina soba je veća od mog stana!'

Romano i Sanja Malečić s Taylor Swift
 Privatna snimka / Slobodna Dalmacija
 

Mnogi sanjaju o tome da upoznaju svog idola – filmskog, glazbenog, nekoga u kome vide uzora, prijatelja, supatnika... Većini se, nažalost, ta želja ne ostvari, no iznimke ipak postoje, i to onda kada to najmanje očekujete.

Šesnaestogodišnjem Romanu Malečiću, velikom fanu Taylor Swift, dogodilo se upravo to – najveću pop-ikonu današnjice, čije pjesme zna napamet i koju je do tada redovito gledao u spotovima ili preko društvenih mreža, upoznao je u njezinu domu, piše Slobodna Dalmacija.

Mladog Hvaranina prije dva tjedna je Taylor Swift, točnije njezina marketinška agencija, pozvala na tajni sastanak na kojem mu je slavna pjevačica predstavila svoj neobjavljeni album. Gimnazijalac se tako, zajedno s 24-godišnjom sestrom Sanjom, našao među 100 pomno izabranih fanova iz cijelog svijeta kojima je glazbena ikona poklonila povjerenje.

– Još uvijek sam u totalnom šoku, ne mogu vjerovati da je izabrala baš mene, da sam bio u njezinoj kući, upoznao je... Ne znam zašto je pozvala baš mene, ali sam izuzetno počašćen i sretan zbog toga – govori Romano, čija povijest s pjevačicom seže od 2009. godine.

– Moja sestra Sanja te se godine spremala za maturalni ples i nikako nije mogla izabrati frizuru koja joj se sviđa i slaže uz haljinu. Ja sam tada imao svega devet godina i sjećam se kako je u našoj sobi u jednom trenutku pustila spot za pjesmu "Love Story" i počela vrištati kako želi frizuru kakvu ima Taylor!

Tada je zavoljela njezine pjesme i nju, a njezin tadašnji dečko nakon toga joj je darovao njezin album. Poslije su prekinuli pa je album došao do mene, ukratko, oboje smo se zarazili njezinim zvukom, a i danas smo veliki obožavatelji – priča Romano.

Dogovaranje o tajnom sastanku počelo je na njegovu Twitter profilu.

FILE PHOTO: Taylor Swift performs
Mario Anzuoni/File Photo / REUTERS
Taylor Swift

– Prije dva tjedna sam na Twitteru dobio poruku od njezine agencije da me pozivaju na tajni sastanak kod Taylor i da ostavim informacije o sebi ako želim sudjelovati. Ja sam, naravno, odmah poslao sve podatke, a oni su me već sutra nazvali da se dogovorimo oko svih detalja.

Kako sam maloljetan, tražili su nekog iz obitelji da im da odobrenje za odlazak u London u kojem se sve odvijalo. Dao sam im sestru na telefon i rekao im da i ona obožava Taylor, a oni su zatim nju pozvali da mi se pridruži. Tjedan dana prije odlaska rezervirali smo karte i smještaj i tu počinje glavni dio priče... – oduševljeno govori Romano.

Susret s Taylor dogodio se 13. listopada

– Kada smo došli u hotel iz kojeg su nas autobusima trebali prebaciti do njezine kuće, počeli su nas pregledavati detektorima metala. Pazili su da slučajno ne bi netko provukao mobitel ili fotoaparat. Autobus nas je zatim doveo pred njezinu kuću, predivno izdanje u kojem je dnevni boravak velik kao cijeli moj stan – prisjeća se Romano, dodajući kako je za cijelu ekipu prije preslušavanja organiziran ručak na kojem je upoznao Taylorina oca.

– U kući sam naletio na njezina oca koji me upitao: "Jesi li ti Romano iz Hrvatske?" Pitao sam ga kako zna tko sam, a on mi je odgovorio da mu je Taylor govorila o meni. Nakon ručka smo svi pozvani u dnevnu sobu gdje smo sjeli na pod. Tada je ušla Taylor, predstavila se i počela nabrajati iz kojih su sve zemalja fanovi u sobi – bilo nas je 100 iz 13 država – još uvijek u čudu govori Romano koji tajni sastanak opisuje kao nezaboravno iskustvo.

– Imao sam osjećaj kao da sjedim s prijateljem, a ne s najvećom glazbenom pop-zvijezdom danas. Kada je pri nabrajanju zemalja došla do Hrvatske, pogledala me i pozdravila "Bok, Romano", na što sam ja ostao u šoku. Tu je bilo ljudi svih dobnih skupina, djece u invalidskim kolicima... Sjećam se jedne djevojčice u kolicima koja je bila s mamom i koja je plakala slušajući pjesme. Fenomenalno, nezaboravno... – veli Hvaranin, koji album "Reputation" opisuje kao najbolje Taylorino djelo do sada.

Naravno, na bilo kakvo pitanje o njemu, Romano ustukne, jer zbog ugovora koji je potpisao, dopušteno mu je govoriti o svemu što se događalo, kao i o osobnom dojmu o nosaču zvuka, no tehničke podatke ne smije otkrivati, baš kao ni, mnogima najzanimljiviji detalj, tko je bio inspiracija za pjesme, piše Slobodna Dalmacija.

Romanova priča s pjevačicom ima i svoj nastavak, jer ekipa koja je imala priliku premijerno preslušati album ostala je u kontaktu i već su u tijeku dogovori koji će Taylorin koncert u sklopu turneje pohoditi...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:07