ČESTITAMO!

NAJVEĆA BRITANSKA OBITELJ POSTAT ĆE JOŠ VEĆA 'Čekamo još jednu djevojčicu! Zakleli smo se lani da je to kraj, da ćemo stati na 20, ali dogodilo se...'

 Instagram
 

Najveća britanska obitelj postat će još veća. Naime, majka Sue Radford (42) objavila je kako nosi 21. dijete. Na obiteljski kanal na YouTubeu objavila je video koji otkriva kako će njihova velika obitelj dočekati još jednu djevojčicu.

Sue je posljednji put rodila u rujnu 2017. i tada je sama sebi obećala da će to biti zadnje. No potom su otkrili da je opet ostala trudna, a na Instagramu su objavili i fotografiju s ultrazvuka.

- Ne možemo dočekati da dođeš u našu obitelj. Blagoslovljeni smo - napisali su uz objavljenu fotografiju.

Sue i njezin suprug Noel iz Lancashirea upoznali su se kad je ona bila sedmogodišnjakinja, a par je prvo dijete, sina Chrisa, dobio prije 28 godina, kada je Sue imala samo 14. No dijete su odlučili zadržati pošto su oboje dani na posvajanje nakon rođenja.

Tada su se prvi put uselili u zajednički dom i vjenčali se, a ubrzo nakon prvog, stiglo je i drugo dijete. Sophie se rodila kad je Sue imala 17.

Nakon što je rodila 11. sina, Archija, rekla je da je sretna što će stati na 'okruglom broju.'

- Oboje mislimo da je ovo kraj. Pomalo sam tužna, no sada ćemo napokon moći uživati u djeci - rekla je tada Sue.
Prije Archija na svijet je u lipnju 2016. stigla malena Phoebe, a uz njih dvoje, Chrisa i Sophie tu su i Chloe, Jack, Daniel, Luke, Millie, Katie, James, Ellie, Aimee, Josh, Max, Tillie, Oscar, Casper i Hallie.

Sue i Noel već su postali i baka i djed nakon što je njihova kći Sophie rodila, a sada već ima troje djece.

Obitelj živi u velikoj kući sagrađenoj u viktorijanskom stilu koju su kupili prije 11 godina i ponose se što žive bez kredita i kreditnih kartica. Također, svake godine uživaju na praznicima u inozemstvu.

Radfordi troše oko 300 funti (oko 2500 kuna) tjedno na hranu, a obitelj konzumira 10 litara mlijeka, tri litre soka i tri kutije žitarica svakog dana.

Kada slave rođendane potroše oko 100 funti (oko 850 funti) , a za Božić potrože između 100 i 250 funti.

Noel se dok je Sue bila trudna s devetim djetetom podvrgnuo i vazektomiji, no učinio je povratnu operaciju kada su odlučili da žele imati još djece.

Prije pet godina, 2013., pojavili su se u emisiji tv kanala Channel 4 kada su snimljeni u svom desetosobnom domu.

Iduće godine Sue, koja ne prima nikakvu državnu pomoć izuzev dječjeg doplatka, izgubila je dječaka Alfieja, kada je bila 23 tjedna trudna.

Jedan tipičan dan obitelji Redford

Nakon što se rano ustaje kako bi radio u pekarnici, Noel Radford vraća se svakog dana kući u 7.45 ujutro kako bi doveo u red djecu i razvezao ih do vrtića i škole.
Sve njihove uniforme oprane su i izglačane večer prije, dok se doručak radi u dva navrata. Šestero djece ide u istu osnovnu školu koja je deset minuta udaljena od njihove kuće, a petero pohađa srednju školu. Noel iz vozi u minibusu kojeg, obzirom da može prevoziti više od devet putnika, mora voziti po traci za autobuse.

U to vrijeme troje najmlađih, Oscar, Caspar i Hallie ostaju kod kuće sa Sue, iako i Oscar ide poslijepodne u vrtić.

Obitelj puni devet perilica za veš dnevno, a treba im preko 30 boca tekućeg praška mjesečno, kao i četiri role wc papira dnevno.

Nevjerojatno je kako uspiju prehraniti svoju obitelj za samo 300 funti tjedno, no kupuju uglavnom tjesteninu ili gulaše, koristeći popuste koje dobivaju kod mesara i prodavača povrća.

Vrijeme za kupanje u kući počinje u 18 sati, a najmlađi su u krevetu već u 19. Stariji pak ostaju budni do 21 sat, a sat vremena nakon njih i roditelji odlaze na počinak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:46