VJEČNA LJUBAV

NAKON 60 ZAJEDNIČKIH GODINA UMRLI U RAZMAKU OD SAT VREMENA Julijana i Franjo iz Osijeka se cijeli život nisu razdvajali

 profimedia

Osječki supružnici Julijana (79) i Franjo Majer (86) dokaz su da su neke ljubavi doista vječne. Nakon 60 godina zajedničkog života preminuli su prošli tjedan istog dana, u razmaku od nešto više od sat vremena, piše Glas Slavonije.

Franjo je preminuo u 8 i 15 sati, a njegova voljena Julijana u 9 i 30, i to na istome mjestu - u Kliničkom bolničkom centru Osijek.

Njihov sin Zovko rekao je slavonskom listu da se njegovi roditelji nikad nisu razdvajali donedavno, kad je u domu za starije osobe prvo završila Julijana, a nakon 20 dana i Franjo.

Upoznali su se još kao djeca dok su oboje radili u polju. Životne su ih okolnosti natjerale da dio života provedu na radu u Njemačkoj nakon čega su ponovno zajedno otputovali na rad u Irak.

Premda je već bio dementan, Franjo je prošle godine ponovno zaprosio svoju suprugu. Obitelj kaže da je u njihovom domu uvijek vladala sloga, zadovoljstvo, sreća i ljubav. U impresivnih 60 godina koliko su proveli zajedno, dobili su dva sina koji imaju svoje obitelji i djecu.

- Radili su oboje i u građevinskoj tvrtki Vranica, a nakon što su otišli u mirovinu, uvijek su bili zajedno. Ovo što se dogodilo ostavilo je golemu tugu u našoj obitelji, ali istovremeno je i potvrda da doista nisu mogli jedno bez drugoga - ispričao je sin Zvonko za Glas Slavonije.

Nakon što je nedavno završila u bolnici, Julijana je smještena u osječkom domu za starije Sunce, a Franjo je nakon nekog vremena završio u domu Kanisek.

- Bili su razdvojeni dvadesetak dana, no sudbina je htjela da se majka vratila u bolnicu. Za njom je pod velikom temperaturom ondje prebačen i otac koji je prvi i preminuo. Kad smo došli pred Klinički zavod za patologiju i sudsku medicinu, liječnik nam je javio da je preminula i majka - ispričao je sin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 02:12