SUROVA STVARNOST

'NEKAD JE BIO REPREZENTATIVAC JUGOSLAVIJE, A DANAS JE BESKUĆNIK S GANGRENOM NA NOZI...' U zadnje dvije godine doživljavao je tragediju za tragedijom

 Sandra Santiago/Facebook
 

Dramatična objava s beogradskih ulica koja je šokirala korisnike društvenih mreža gdje je podijeljena više tisuća puta, prikazuje surovu stvarnost od koje su mnogi građani slabijeg ili srednjeg imovinskog stanja udaljeni tek koji korak.

Sandra Santiago iz Beograda podijelila je fotografije Vlastimira Matića (67), nekad jugoslavenskog reprezentativca u biciklizmu, a danas beskućnika s ozbiljnom bolesti i bez puno nade.

- Beograde (ili rodbino i prijatelji), gdje će ti duša?! Matić Vlastimir (67 godina), bivši reprezentativac u biciklizmu, danas beskućnik s gangrenom na nozi; nadležna služba ne dolazi na lice mjesta jer ga već poznaje?! Podijelite, možda netko može pomoći - napisala je Santiago apel.

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije u biciklizmu prije dvije godine, u studenom 2017., doživio je tragediju kad mu je izgorio stan, ujedno i jedini dom, u beogradskom naselju Rakovica. Pritom je izgubio i suprugu Anu koja je preminula od gušenja dimom, piše Alo.

Matić je ostao bez krova nad glavom, a oni koji ga poznaju pretpostavljaju da je tad izgubio volju za životom. Naime, u komentarima se javila gospođa koja mu je htjela pomoći, pristupala više puta, alarmirala nadležne službe, no on je pomoć odbio. Pitanje je u kakvom mu je stanju noga i ako je u pitanju gangrena, koliko će još tako izdržati na ulici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:03