POPULARNA EMISIJA

NEVJEROJATNA PRIČA O NAJVEĆEM OBOŽAVATELJU 'MILIJUNAŠA' Čak 15 godina je sanjao o nastupu u kvizu, a onda osvojio glavnu nagradu: 'Hobi se isplatio'

 kommunikation.mediengruppe-rtl.de
 

Njemački odvjetnik koji je u podrumu svoje kuće čak 15 godina 'glumio' u svojoj verziji popularnog TV kviza 'Tko želi biti milijunaš' napokon je nastupio u pravoj televizijskoj emisiji te osvojio - glavnu nagradu, piše Guardian.

- Moj hobi se napokon isplatio - rekao je medijima 35-godišnji Jan Stroh koji je u podrumu svoje kuće u Hamburgu rekonstruirao studio njemačke verzije kviza pritom pazeći na nevjerojatne detalje. Tako su se ondje našle i palme, pozadina nalik onoj u tom kvizu te svim gledateljima poznati zvučni i vizualni TV efekti.

Nakon što su ga godinama odbijali na prijavama za emisiju, Stroha su producenti emisije konačno ovaj tjedan uvrstili među natjecatelje. Bila je to nagrada za njegovu lojalnost TV kvizu koji u Njemačkoj slavi 20. godišnjicu emitiranja.

Voditelju emisije, Güntheru Jauchu, Stroh je priznao kako nikada nije propustio ni jednu od 1407 epizoda.

Često je to značilo kako mora propustiti neke važne stvari, poput obiteljskih proslava, no ništa ga nije moglo odvojiti od omiljene TV emisije.

Ispričao je kako je pitanja i odgovore naučio napamet, a kod kuće je organizirao i "kvizaške večeri" u kojima su njegovi prijatelji i on glumili kako nastupaju u showu te se izmjenjivali u ulogama natjecatelja i voditelja.

- Činjenica da sam gotovo 16 godina svog života proveo 'nastupajući' u svojoj verziji kviza koja je u svemu bila nalik pravoj emisiji sigurno mi je dala prednost pred ostalim natjecateljima - rekao je za Bild. Opisao je i kako se osjećao kad je napokon nastupio u 'Milijunašu'.

- Naravno, uzbuđenje je bilo ogromno. Toliko puta sam se prijavljivao, a onda sam napokon dobio priliku sjesti nasuprot gospodina Jaucha. Najviše sam se bojao da ću se u tom trenutku 'smrznuti' - ispričao je novinarima priznavši kako je imao veliku tremu. No, uspio se opustiti nakon što je točno odgovorio na pitanje vrijedno 500 eura.

- Rekao sam si: sve će biti u redu, samo zamisli da je ovo normalna večer u tvojoj kući - izjavio je Stroh koji će nakon osvajanja glavne nagrade od milijun eura nema namjeru dati otkaz na radnom mjestu odvjetnika u gradskoj upravi grada Hamburga.

Novinarima je ipak otkrio kako će novcem osvojenim u kvizu kupiti novo odijelo i otići na odmor u Australiju te donirati određenu sumu u dobrotvorne svrhe, ali i raskošno preurediti svoj podrum.

'Tko želi biti milijunaš' u Njemačkoj se emitira dva puta tjedno, a originalna, britanska verzija, krenula je 1998. godine te je na malim ekranima bila sve do 2014. godine. 'Milijunaš' se emitira u 50 zemalja širom svijeta, a njemačka verzija je najdugovječnija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:48