ZAMIJENJENE U RODILIŠTU

NEVJEROJATNA SPOZNAJA PROMIJENILA ŽIVOT DVIJU OBITELJI Gospođe u dobi od 72 godine slučajno saznale da su proživjele život namijenjen onoj drugoj

Denice Juneski i Linda Jourdeans
 Screenshot / YouTube
 

Denice Juneski je plavokosa gospođa odrasla u obitelji crvenokosih i brineta. Linda Jourdeans je crvenokosa gospođa odrasla u obitelji plavokosih i plavookih.

Danas 72-godišnjakinje, nedavno su doznale da su kao bebe zamijenjene u rodilištu St. Paul u Minnesoti te da su proživjele život namijenjen onoj drugoj, piše NBC News.

Problem s porijeklom otkrila je Juneski iz Minneapolisa napravivši preko stranice 23andMe DNK test koji je pokazao da njezina genealogija ne odgovara onoj njezinih roditelja, braće i sestara. Otprilike istovremeno Jourdeansina nećakinja iz obližnjeg Hammonda u Wisconsinu primijetila je Juneskino ime na vlastitim DNK rezultatima. Tako je Linda saznala za cijelu priču i odlučila i sama provesti DNK test.

Denice i Linda rođene su s razmakom od pola sata, rano ujutro 19. prosinca 1945. Jourdeans kaže kako nitko zapravo ne zna kako je došlo do zamjene. Pretpostavljaju da medicinske sestre i babice koje su tog jutra radile, više neće biti moguće pronaći, no svejedno su krenule dalje u potragu za objašnjenjem.

Obje žene priznaju da su bile poput crnih ovaca u svojim obiteljima. Juneski kaže da je bila jedino dijete koje nije imalo apsolutno nikakvog sportskog talenta, a otac koji ju je odgojio, bio je profesionalni igrač bejzbola.

‘Često sam imala osjećaj da se baš ne uklapam’, rekla je Juneski.

S druge strane, Jourdeans je ispričala da je ona pak bila jedina u svojoj obitelji sklona sportu i do navršenih pedesetih godina igrala je softball. Kad je imala samo 17 godina, njezina majka Rochelle Nielsen je umrla od raka, a sad se šali da ima novu majku - 99-godišnju Marianne Mayer, koja je odgojila Juneski.

Žene su se od neobičnog otkrića u travnju našle nekoliko puta i postale prijateljice. Obje su sretne što su saznale za zamjenu premda više detalja vjerojatno nikad neće saznati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:17