NEVJEROJATNA PREOBRAZBA

'NISAM MOGLA DOPUSTITI DA MI UZMU BEBU' Ispovijest ovisnice koja je koristila 20 grama heroina dnevno, a sada je sretna i zdrava majka male djevojčice

 From Heroin to ­Homemaker / Facebook
 

Žena koja je bila ovisna o heroinu i dane provodila proseći novac na ulici samo kako bi si mogla osigurati novi 'šut', danas je zdrava i sretna mlada mama koja najveće zasluge za svoje ozdravljenje pripisuje upravo svojem djetetu, piše Daily Mail.

Azaria Faver iz Edinburga okrenula je život doslovno naglavce nakon što je doznala da je trudna. Njezina kći, Bella Caledonia, sada ima pet mjeseci i s mamom redovno posjećuje tečajeve za mame i bebe. Azaria je, osim toga, upisala i fakultet te studira socijalni rad.

Azaria, koja se navukla na heroin sa samo 15 godina, sad piše i blog imena 'Od heroina do kućanice' želeći na taj način inspirirati i ohrabriti sve koji su u sličnim problemima.

U doba najgore ovisnosti, konzumirala je čak 20 grama heroina dnevno te uz to pušila crack. Znala je biti toliko izvan sebe da često nije znala ni tko je ni gdje se nalazi. Ona i njezin partner Alex Adair ostali su u potpunom šoku kad su doznali da je trudna. Zbog svoje ovisnosti i zdravlja, pretpostavljali su da ne mogu imati djece.

Nakon šokantnog saznanja, posjetili su kliniku za beskućnike gdje su dobili potvrdu da je Azaria trudna te su im priopćili da će im dijete odmah po rođenju biti oduzeto i dano na usvajanje jer su oni, kao teški ovisnici, nesposobni brinuti se o njemu.

Tad se u Azariji nešto prelomilo i čvrsto je odlučila riješiti se droge.

'S toga sam liječničkog pregleda izašla u suzama. Nisam mogla dopustiti da se to dogodi i da mi uzmu bebu. Istoga trenutka sam se prijavila na program odvikavanja. Ponegad je bilo jako teško i bila sam u iskušenja da odem i kupim heroin. Koristila sam ga od 15. godina, to je bilo nešto što sam uvijek činila. Želja za novim fiksom je bila strašno jaka i stalno sam mislila na to.'

S obzirom na dugogodišnju ovisnost, propisana joj je metadonska terapija. Srećo, trudnoća je prošla u najboljem redu. Bella se rodila 11. prosinca 2017. i težila je 3200 grama.

'Čim sam je primila u ruke znala sam da se više nikada neću vratiti drogi. Od tog trenutka više nikad nisam pomislila na heroin. I dalje koristim metadon, ali doze su mi sve manje i manje te ću ga se uskoro potpuno riješiti. Ne želim da moja kći misli da su svakodnevno odlasci u apoteku normalni', kaže Azaria.

Nakon rođenja kćeri, k sebi je došao i Alex.

'On je sjajan otac. Upoznali smo se prije tri godine u nekom narkomanskom društvu. I on je prestao koristiti heroin kad smo doznali da sam trudna. Socijalni radnici su impresionirani našim napretkom pa su čak Bellu maknuli s popisa ugrožene djece. Imamo prekrasnu kći, topli dom i veselimo se budućnosti. A stvari su mogle završiti potpuno drugačije', kaže Azaria.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 21:14