NJEMU NIJE NUŽNO

NOVČANU NAGRADU ZA ŠAMPIONSKI KULEN NIJE ZADRŽAO ZA SEBE Jure iz Požege pokazao veliko srce i darovao kune obitelji kojoj to najviše treba

 DK/Požega.eu
 

Slobodno se može reći da je Jure Polić Strinić iz Požege šampion i u humanosti što je dokazao svojim plemenitim djelom, piše Požega.eu.

Naime, Jure Polić Strinić šampion je ovogodišnje požeške Kulenijade za što je dobio financijsku novčanu nagradu u iznosu od tri tisuće kuna. Od prvog dana požeške Kulenijade, a to je punih 39 godina, Jure donosi svoju suhomesnatu deliciju na ocjenjivanje. Kroz sve te godine osvojio je brojna priznanja i nagrade među kojima je bilo i onih šampionskih kao i ove godine. Uz plakete i medalje dobivao je i novčana sredstva, koja je ove godine odlučio nekom pokloniti jer, kako kaže, njemu nisu prijeko potrebna, a nekome će dobro doći.

Tu je svoju namjeru najavio one večeri kada je proglašen šampionom za svoj kulen samo je zamolio da se s tom informacijom ne ide u javnost jer se želio konzultirati s gradonačelnikom Požege Darkom Puljašićem kako bi dobio informaciju koja je obitelj u potrebi. Budući da grad raspolaže s informacijama i o obiteljima kojima je pomoć potrebna, nije trebalo dugo čekati. Međusobno su dogovorili da Jure donira tri tisuće obitelji Blatančić iz Požege, Vranduka.

DK/Požega.eu

U toj prigodi uručenja novčanih sredstava danas je Jure s gradonačelnikom Puljašićem posjetio deveteročlanu obitelj Blatančić koja je uz novac dobila i od grada Požege prigodan poklon kojem su se najviše radovali mališani, Leon i desetogodišnji Petar te blizanci Tea i Niko koji imaju trinaest mjeseci. U obitelji Tomislava i Željke Blatančić žive još i sedamnaestogodišnja kći i trinaestogodišnji sin David.

DK/Požega.eu

Oca Tomislava nije bilo kod kuće jer je bio na poslu pa se njegova supruga zahvalila na prigodnim poklonima i novčanom daru za koji se već zna da će dobro doći prilikom građevinskih zahvata na kući koje planiraju obaviti.

Ostaje za vidjeti hoće li drugi šampioni u narednim godinama slijediti primjer Jure i biti velikodušni donatori dobivene novčane nagrade, piše Požega.eu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:15