POTPUNA PREOBRAZBA

'O BOŽE, ZBILJA SAM DEBELA' Kad je vidjela slike s vjenčanja, shvatila je da mora nešto promijeniti: U pet godina izgubila je 70 kg, evo kako

 INSTAGRAM
 

Vjenčanje prijatelja, na kojemu je bila sa suprugom, bilo je prekretnica za Emily Puglielli. Kada je vidjela vlastite fotografije, bila je šokirana.

- O Bože, zbilja sam bila debela. To je bio trenutak kada sam shvatila da nešto moram napraviti sa sobom, ispričala je Emily za američke medije.

U to vrijeme imala je 136 kilograma na visinu od 170 centimetara. Udebljala se nakon trudnoće i nikada nije skinula te kilograme. U međuvremenu je usvojila i jednu ružnu naviku - emocionalno prejedanje.

- Hrana je uvijek dobar prijatelj, mislila sam, kaže Amerikanka.

Shvatila je da se mora promijeniti. Istraživala je razne dijete, a onda se odlučila za režim prehrane s niskim udjelom ugljikohidrata.

- Puno sam jela kruha i slatkoga, a kada sam iz prehrane izbacila šećer, kruh, krumpiriće, većinu ugljikohridrata, shvatila sam da mi to odgovara. Također, sama sam pripremala svoje obroke.

U prvoj godini smršavjela je 46 kilograma, izbacivši iz prehrane ugljikohrdrate te je uvela redovite šetnje. Sljedeću godinu zadržala je tu kilažu te smršavila još nekoliko kilograma. Do 2014. Emily je bila spremna intenzivirati tjelovježbu.

Počela je trčati te biciklirati.

Sjajno je izgledala, no nije se baš dobro osjećala. Čudan osjećaj u nogoma odveo ju je liječniku, koji je otkrio da je slomila kralježak koji joj je pritiskao živce. Dijagnoza nije bila obećavajuća: morala je na operaciju. Odlučila se za operaciju, ali oporavak nije bio nimalo lagan.

- Bila je to najbolnija stvar koju sam morala proći, a još uz to sam imala djecu. Jedva sam mogla hodati šest mjeseci. Kilaža joj je stagnirala na 88 kilograma. Bila je depresivna i brinula se da će cijeli život osjećati bol. Nije željela život provesti sjedećki te se jednog dana našla u jednom fitness klubu u Meridenu, u državi Connecticut.

Tamošnjem osoblju ispričala je što ju je snašlo.

- Nikada prije nisam bila u teretani. Više se nije radilo o tome da želim smršaviti, nego sam željela steći kondiciju, hodati, penjati se uz stepenice, vezati cipele i vratiti se na posao.

Dodijelili su je osobnom treneru koji joj je pomogao da povrati snagu.

Šest puta tjedno radila je s trenerom, a ponekad je trening bio samo šetnja ili penjanje po stepenicama. Morala je prvo naučiti da se kreće pa tek onda vježbati. Tijekom tog procesa izgubila je još kilograma. Do srpnja 2017. došla je do željene kilaže od 68 kilomgrama. Još bolje, počela je trčati.

- Kada sam težila 136 kilograma, sanjala sam o tome da trčim. Ne volim baš toliko trčanje, ali sada to mogu. Nikada prije nisam mislila da ću moći iz čučnja dignuti 45 kilograma ili trčati 5 kilometara.

Sada je sretna s kilažom, ali i zadovoljna jer je naučila puno o sebi.

- Puno sam snažnija nego što sam mislila, izjavila je Emily (38).

Za sve vas koji želite smršaviti Emily ima tri savjeta:

1. Vi to možete.

2. Ne može svaki dan biti savršen.

3. Budite uporni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:35