FATIMA ALI

OMILJENA SVJETSKA KUHARICA ŠOKIRALA FANOVE I OBJAVILA DA IMA JOŠ GODINU DANA ŽIVOTA! 'Na neki neobičan način osjećam unutarnji mir'

Fatima Ali
 Screenshot / YouTube
 

Nakon što je u siječnju operirala rame i tako uklonila tumor, jedna od omiljenih natjecateljica kulinarskog showa Top Chef, Fatima Ali, otkrila je u utorak da joj se rak vratio te da su joj liječnici dali još godinu dana života.

- Zloćudne stanice, za koje su moji liječnici mislili da su nestale, vratile su se u sovetničkom pohodu na moj lijevi kuk i bedrenu kost. Onkolog mi je rekao da imam još godinu dana života, sa ili bez nove doze kemoterapije. Veselila sam se da ću navršiti 30 godina, lepršava i vesela. No, čini se da se s nekim stvarima moram požuriti, nema vremena za gubljenje - napisala je 29-godišnja profesionalna kuharica za Bon Appetit.

Fatima je sudjelovala u kulinarskom showu Top Chef, koji za razliku od Masterchefa gdje se za titulu bore amateri, okuplja već profesionalne kuhare.

Kuharici iz New Yorka prošle su godine dijagnosticirali Ewingov sarkom, rijedak oblik karcinoma kostiju i mekog tkiva oko kosti.

- Smiješno je to, zar ne? Kad mislimo da imamo svo vrijeme ovog svijeta za život, zaboravljamo uživati u životnim iskustvima. Kad nam otmu taj izbor, onda se borimo za osjećaje. Izgaram od želje opteretiti svoja osjetila u nadolazećim mjesecima, rezervirati najbolje restorane na svijetu, javiti se bivšim ljubavnicima i prijateljima i utješiti svoju obitelj. Želim im pokloniti vrijeme koje sam ranije tako sebično čuvala - napisala je.

Dodala je da su svi iznenađeni kako je dobro podnijela grozne vijesti:

- Kad udarite u samo dno, onda doista nemate kamo nego na bolje. Na neki neobičan način osjećam olakšanje, unutarnji mir, znajući da sad konačno u potpunosti mogu živjeti za sebe, čak i ako se radi o još nekoliko dragocjenih mjeseci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:07