LAKO TAKO

ON IMA POSAO IZ SNOVA! Danju uživa u kristalno plavom moru Maldiva, a noću gleda u zvijezde. (I druži se s zvijezdama na njihovim jahtama)

 REUTERS/FACEBOOK
 

Možete li zamisliti da živite u luksuznom ljetovalištu na Maldivima, provodite dane plivajući u kristalno čistom moru i šećući bijelim pješčanim plažama, a noći gledajući u zvijezde, često u društvu velikih holivudskim zvijezda?

Upravo tako živi astronom Mike Dalley, svjestan da ima zacijelo najbolji posao na svijetu. "Još uvijek se moram uštipnuti da provjerim nije li to sve samo san", uz smiješak je komentirao za news.com.au 36-godišnji Australac.

Mike je potekao iz predgrađa Brisbanea i na sveučilištu je studirao sve i svašta, od fizike i psihologije do managementa i vinarstva, dok nije došao do zaključka da ukoliko mora imati posao i raditi do kraja života, tada mora pronaći nešto što će mu biti zabavno.

Životna prilika ukazala mu se prošle godine kada je naletio na oglas odmarališta Soneva na Maldivima, gdje su tražili astronoma koji će tamo doći živjeti i raditi. Prijavio se i nakon kruga razgovora dobio se 'posao snova' u rujnu 2016.

Soneva svojim dobrostojećim gostima nudi "igralište za odrasle". Gosti se vodenim toboganima spuštaju iz svojih luksuznih vila ravno u ocean, nošenje cipela nije prihvatljivo, za razliku od aktivnosti kao što su piknik na pustim otocima, pijuckanje šampanjca na jahtama u društvu delfina, uživanje u bezbrojnim vrstama besplatnog sladoleda i "čokoladnim sobama" u stilu Willyja Wonke.

Soneva Jani Resort, Maldives from Travel Mango on Vimeo.

Dok danju pliva, roni, surfa i uživa u svim čarima prekrasnog karipskog otočja, noći su rezervirane za promatranje zvijezda, i to često u društvu - zvijezda! Naime, Mike Dalley u opisu posla ima pokazivanje zvijezda gostima luksuznog ljetovališta, a među njima su bili Madonna, Brad Pitt, Gwyneth Paltrow, Richard Branson i Kate Winslet.

Mike nerado govori o imenima, ali se ipak prisjetio večere na jahti s glumcem Lukeom Evansom. "Zamislite noć u kojoj završite u razgovoru s Lukeom Evansom na temu koju obojica volite (astronomija, dakako) dok dijelite jelo s pet slijedova i vinom i gledate u tisuće zvijezda plutajući među otocima na jahti vrijednoj nekoliko milijuna dolara? To je moj posao!", kaže Mike Dalley.

Od mnogobrojnih holivudskih zvijezda koje je upoznao teško mu je sve nabrojati, ali ipak izdvaja Willa Smitha. "Volim Willa Smitha, još od njegovih prvih radova. Imao sam priliku razgovarati s njim nekoliko puta, ali posebno mi je ostala u sjećanju večer astronomije u zvjezdarnici. Družili smo se oko teleskopa i pričali o zvijezdama. Osim pto je sjajan glumac, on je doista dobra osoba i nije napuhan. Iskreno sam zaboravio da je on Will Smith... Jednostavno, družio sam se s ugodnim tipom koji voli znanost kao i ja. To je definitivno bila noć koju ću uvijek pamtiti!"

Sudeći po impresijama Willa Smitha, koje se zabilježio na svojoj Facebook stranici nakon te večeri, očito misle isto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 11:08