TEK JE POČEO STUDIRATI...

OSJETIO JE JAKU BOL U NOZI, A ONDA JE SAZNAO DIJAGNOZU Prijatelji mole pomoć za teško oboljelog 19-godišnjaka, u akciju se uključili i slavni sportaši

Ilustracija: Pravni fakultet
 Damjan Tadić / CROPIX
 

Obitelj, prijatelji i kolege udružili su se i organizirali humanitarnu akciju za pomoć mladom studentu Pravnog fakulteta u Zagrebu, 19-godišnjem Kristianu Jukiću koji je obolio od zloćudnog tumora središnjeg živčanog sustava.

Za liječenje ove zloćudne bolesti potrebno je prikupiti između 100 i 150 tisuća eura kako bi Kristian mogao otići u njemačku kliniku Universitäts Klinikum Heidelberg na liječenje. U samo nekoliko dana prikupili su više od 400 tisuća kuna, no prikuplja se i dalje. Akciju su organizirali sumještani iz općine Rugvica, a uključila se i Udruga Pravnik i Udruga Animalex.

Prijatelji su napisali da je Kristian oduvijek bio iznimno dijete, vezan uz obitelj koju uz roditelje čine i dvije starije sestre, ali već ih je u djetinjstvu zadesila obiteljska tragedija.

- Kristian, dijete manje od travke, a moralom i srećom veće od bilo koje stijene ili diva, tek što je došao na svijet i naučio hodati, ubrzo osta bez svoga oca. Sa samo dvije i pol godine Kristian se morao oprostiti od svog oca. Njegova majka Perka već tada iza sebe imala je težak i blago rečeno trnovit put do ljudskog blagostanja i života kakvog u najmanju ruku svaki čovjek zaslužuje. Perka je kao majka tada malih kćerkica, danas ponosnih žena i majki predivne djece, morala napustiti voljeni dom i zemlju te otići u daleki svijet kako bi svojoj djeci omogućila bolji život - napisali su na Facebooku.

Premda je bio malen kao dijete, Kristian se počeo baviti nogometom i izrastao u uspješnog nogometaša koji je igrao za NK Sesvete.

- Kristian je izrastao u izvrsnog nogometaša, učenika i najbitnije u vrhunskog mladića punog veselja i sreće. Mladića koji je gledao uvijek prema uspjehu i istom težio, a poraz uvijek prihvatio s osmjehom te iz njega uvijek vadio ono najbolje - pišu prijatelji.

Kristian je na jednoj utakmici osjetio jaku bol u nozi pa se požalio majci. Na pregledu su ustanovili da mu je potrebna operacija kralježnice i tad su ustanovili konačnu dijagnozu - karcinom središnjeg živčanog sustava.

Obitelj je tada kontaktirala niz bolnica kako bi ustanovili koji bi oblik liječenja za Kristiana bio najbolji. Tako su i došli do njemačke klinike za koju je potrebno prikupiti između 100 i 150 tisuća eura.

- Stoga bismo vas zamolili u naše ime u ime njegove obitelji, svih njegovih prijatelja i ljudi dobre volje da podržite našu akciju te svojom uplatom ili bilo kojim drugim načinom pomognete našoj akciji i našoj nadi. Nadi i vjeri da će naš Kristian napokon ozdraviti i da će nastaviti tamo gdje je i stao prije ove zloćudne bolesti. Da će nastaviti biti primjer i uzor svima da nije bitno kako ti život promiješa karte niti koliko puta padneš ili se nađeš pred problemom, već je samo bitno koliko puta ustaneš, nasmiješ se i nastaviš dalje - piše u apelu na Facebooku.

Svatko tko želi i može pomoći, može to učiniti uplatom na žiro račun koji je otvorila njegova majka Perka Jukić:

PERKA JUKIĆ

Kaptolska 3, Svibje, 10361 Sesvetski Kraljevec, Croatia

Account No. (IBAN): HR0523600003118363652

SWIFT: ZABA HR 2X

PAYMENT DESCRIPTION: Za potrebe liječenja Kristiana Jukića

Osim toga, općina Rugvica u nedjelju 17. studenog u 13 i 30 sati organizira utakmicu NK Rugvica Sava i NK Rakovec. Sav prihod od ulaznica bit će doniran za Kristianovo liječenje.

Akciju su na svojim profilima na društvenim mrežama podijelili i poznati hrvatski nogometaši i reprezentativci Ivan Perišić, Šime Vrsaljko, Ante Rebić i Vedran Ćorluka, boksač Filip Hrgović, rukometaš Stipe Mandalinić i drugi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:29