ČUDO OD DJETETA 18 GODINA KASNIJE

'Ostvario sam snove. A novci? Što će mi, umijeće ionako nema cijene...'

 Darko Tomas / EPH / Darko Tomas / EPH

ZAGREB - "Čekaj, čekaj, sad ću je pronaći", govori mi 32-godišnji Vedran Relja dok s vrha ormara (koji je sam napravio) skida jednu staru, prašnjavu kutiju.


U njoj uredno poslagani požutjeli izresci iz novina, raznorazne diplome, priznanja i plišom ukrašene kartonske kutijice u kojima su vrijedne medalje prikupljene na raznoraznim stranama svijeta.


"Evo je", ponosno poviče, ali ubrzo shvati da to ipak nije ta plaketa pa nos ponovno zabije u staru kutiju te nastavi prekapati među sjećanjima iz nekih davnih dana.


Dok ga promatram, iza čupave, plave brade vrlo brzo pronalazim zaigranog dječaka koji je davne 1998. godine novinske stupce punio brojnim svjetskim nagradama osvojenima za ambiciozne i složene inovacije.


"Ma gdje li je samo nestala...", promrmlja si u bradu, a potom po sivo-zelenom kauču (isto ga je sam izradio) razvuče sve te priznanice koje mu izvuku osmijeh na usta.


"Ova je iz Bruxellesa, ovu sam dobio u Genevi.... eureka, evo nagrade iz Nürnberga", znakovito poviče pa mi u ruke tutne jednu staru medalju.