KOBNA POGREŠKA

OTIŠLA NA ESTETSKU OPERACIJU, A VRATILA SE NA APARATIMA Agonija uspješne agentice za nekretnine: 'Njezina sudbina sada je u Božjim rukama'

 Facebook
 

Uspješna agentica za nekretnine iz Dallasa, Laura Avila, koje je u listopadu otputovala u Meksiko kako bi se podvrgnula nekolicini estetskih operacija, vratila se u SAD s teškim oštećenjem mozga i priključena na aparate za održavanje života, piše CBS News.

U petak je prebačena u hospicij, objavila je njezina sestra na Facebooku te dodala kako je 'njezina sudbina sada u Božjim rukama'. U objavi se Laurina sestra Angie obraća obitelji i prijateljima te kaže kako su na preporuku liječnika Lauru prebacili u poseban hospicij gdje će joj biti pružena bolja njega nego kod kuće.

'Laura se odmara, a posjete su ograničene samo na najbližu rodbinu i prijatelje. Zahvaljujemo na vašem razumijevanju. Molite za Lauru i hvala vam na vašoj podršci', napisala je neutješna sestra.

U objavi je istaknut i link na GoFundMe kampanju kojom se žele prikupiti sredstva za dalje Laurino liječenje i boravak u hospiciju. Dosad je prikupljena otprilike polovica od željenih 150.000 dolara.

Laurin zaručnik, Enrique Cruz, rekao je da je bio u Rino Centeru u Ciudad Juarezu kad je njegova inače posve zdrava zaručnica otišla na operaciju nosa i zamjene silikonskih umetaka u grudima. Nekih osam sati nakon početka operacije, liječnici su mu javili da su se pojavili problemi.

'Jedino što su mi rekli je da su je morali prebaciti u bolnicu jer je nisu mogli probuditi iz anestezije te da nisu znali zašto se to dogodilo.'

Laurinoj sestri su liječnici u bolnici kazali da su doktori u Rino Centeru iglu za anesteziju Lauri uboli u krivo mjesto u kralježnici te joj je počeo oticati mozak, potom su joj otkazali bubrezi, a onda je dobila i srčani udar. 'Govorila sam samoj sebi da se to ne događa. Zbog velikog oštećenja mozga, ona više nikad neće biti ona ista Laura', rekla je njezina očajna sestra.

O priopćenju koje je preko odvjetnika Larryja Friedmana objavila Laurina obitelj, stoji da je Laurino stanje posljedica teške pogreške meksičkih liječnika koji se više bave time da namame američke pacijente obećavajući im estetske zahvate po povoljnim cijenama, nego time da se doista pobrinu za svoje pacijente.

Cruz je rekao da se informirao o toj klinici na internetu i pronašao samo pozitivne komentare. Također, kako je čitava obitelj porijeklom iz Meksika, kažu da se ondje nisu osjećali kao stranci.

Procjenjuje se da je 2017. godine čak milijun i pol Amerikanaca otputovalo u Meksiko zbog povoljnijih medicinskih usluga i zahvata. Naime, pojedini zahvati u Meksiku su oko 40 pa čak i do 65 posto jeftiniji nego u SAD-u. Laurina obitelj procjenjuje da su njezini zahvati koštali oko 8.500 dolara.

'Ljudi traže alternative. No meksičke klinike se ne drže istih standarda kao one u SAD-u', kazao je Josef Woodman, izvršni direktor organizacije Pacijenti bez granica.

'Laura ne bi željela da njezina tragedija bude uzaludna. Amerikanci koji traže jeftinije medicinske zahvate izvan SAD-a moraju biti jako pažljivi u odabiru klinika', stoji također u priopćenju Laurine obitelji. Također, kažu i kako će tužiti kliniku Rino Center kako bi osigurali da se ovako nešto više nikome nikad ne dogodi. Još nisu odlučili hoće li Lauru skinuti s aparata za održavanje na životu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:36