ČETVRTO DIJETE

'OVO JE MUŠKARAC KOJI JE VLASNIK FIRME SA STOTINAMA ZAPOSLENIH' Majka troje djece pojadala se zbog supruga kojeg svako jutro mora spremiti za posao

Ilustracija
 Profimedia, Designpics
 

Za većinu majki, brzina kojom ujutro moraju spremiti djecu za školu je dovoljno stresan.

No, za jednu obitelj u Velikoj Britaniji, a može se pretpostaviti da takvih ima pregršt i u Hrvatskoj, jutra su još luđa pošto glava kuće - zaposleni otac - inzistira da njegova supruga, uz djecu, pomno spremi i njega za naporan dan koji ga očekuje.

Majka troje djece na forumu Mumsnet požalila se u ponedjeljak ujutro na situaciju u svom domu.

- Suprug mi je sinoć rekao da očekuje punu asistenciju da se spremi ujutro pošto ima važan sastanak. On često govori ovakve stvari i dosad nisam na to obraćala pažnju - započinje svoju ispovijest.

- Imam troje djece različite dobi koje moram spremiti za školu. Sinoć sam mu sve pripremila i ostavila kraj vrata: ključeve, mobitel, slušalice i neke dokumente 'koje on nije smio zaboraviti'.

- Čak sam izvadila iz ormara izglačano odijelo i stavila mu cipele kraj vrata jer ne mogu slušati da me svako jutro ispituje gdje je neka određena stvar.

No, kad se probudio idućeg jutra, njezin suprug bio je uznemiren jer je htio na sastanak ići biciklom i htio je da mu spakiram torbu.

- Biste li vi, da vidite nekog kako barata ujutro s troje djece, dodatno uzrokovali stres svima izvikujući smiješna pitanja i zahtijevajući nešto što i sami možete napraviti? - upitala je korisnike foruma.

- Usput, radi se o čovjeku koji zapošljava stotine ljudi. Ima li još koja ovakav problem sa svojim suprugom? - upitala je.

Internet je potom 'eksplodirao'. Naravno, prvo pitanje je bilo zašto uopće trpi takvo njegovo ponašanje.

No, ona je nastavila.

Kazala je kako se ovo nije dogodilo samo jednom.

- Bili smo na godišnjem i ne sjećam se što mi je točno rekao, no znam da mu je naš sin odgovorio da ne može sa mnom tako razgovarati jer ja nisam jedan od njegovih zaposlenika - napisala je, pa ga ipak pokušala opravdati:

- S druge strane, zna biti vrlo pažljiv i drag i znam da bi učinio sve za nas. Ne možeš ga kritizirati po pitanju ponašanja jer on ne podnosi dobro kritike, posebno na osobnoj razini. Tada burno reagira i lako plane, pa jednostavno to izbjegavam.

U ovom trenutku korisnici foruma počeli su iskazivati svoj bijes.

- Reci mu da si namjesti alarm ranije i da jeb*no odraste. Ozbiljno. Nemoj više prst pomaknuti za njega - napisao je jedan od njih.

- Pokušaj ga podsjetiti da je odrasla osoba, a ne još jedno dijete - dodao je drugi.

Žena koja je objavila ovo pitanje prestala je odgovarati nakon što je stvar izmakla kontroli, a dosad joj je upućeno više od 1000 poruka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 11:03