NESEBIČNA GESTA

PRIČA KOJA VRAĆA VJERU U LJUDE Kontrolor Zagrebparkinga jednu majku dirnuo u srce: 'Drugi bi se samo okrenuli i otišli. Eto, ima još dobrih ljudi'

 Damir Krajač / CROPIX

Kontrolor Zagrebparkinga Mate Barbir dirnuo je u srce jednu majku iz Zeline koja je vodila svog petogodišnjeg sina u bolnicu u Klaićevoj ulici u Zagrebu.

Majka Ana je u utorak s bolesnim sinom koji ima gripu i jedva stoji na nogama neuspješno pokušavala pronaći parkirno mjesto u blizini bolnice. Pronašla ga je na Trgu Republike Hrvatske, a osim bolesnog sina, nosila je i nekoliko torbi. U pomoć joj je uskočio kontrolor Zagrebparkinga.

- Rekla sam da vodim dijete u bolnicu. On meni kaže da je bolnica daleko. I on uzme klinca i nosi ga skroz do Hitne na rukama. Eto, ima još dobrih ljudi, ispričala je 39-godišnja majka za Dnevnik.hr i dodala da joj je to uvelike olakšalo situaciju.

- Drugi bi se samo okrenuli i otišli, gledali bi svoja posla. Da nije bilo njega, prvo bih dijete odvela u bolnicu, a onda bih se vratila po stvari. Ne znam, vjerojatno bi ga tamo netko trebao pričuvati, rekla je.

No, to nije bio kraj iznenađenjima. Nakon što je Ana ostavila sina u bolnici, na autu ju je dočekala poruka istog čovjeka na kojoj je pisalo da se nada da je dijete dobro. Ugodno iznenađena, Ana ga je nazvala kako bi mu zahvalila na pomoći.

- Zanimalo me kako je dijete, htio sam znati da je dobro, a znate, nije baš ni svejedno, u doba ove panike od koronavirusa. I ja imam sina, dijete od 10 mjeseci, nisam ga htio nečim zaraziti. Nisam mu prilazio neko vrijeme, ispričao je za Dnevnik.hr Mate Barbir i dodao da uskoči u pomoć kad god može, a nada se da će u slučaju potrebe i njemu i supruzi netko pomoći.

- Inače, kada radim oko Klaićeve bolnice pa često znam pomoći roditeljima kad vidim da idu s djecom. Ili starijim ljudima koji se muče oko Vinogradske bolnice. I ja imam dijete i roditelje. Pa morate biti ljudi, dodao je.

Njegovo su ponašanje pohvalili i u Zagrebparkingu, a istaknuli su i kako su njihovi djelatnici više puta pomogli građanima, a kao primjer su naveli izbavljivanje dvogodišnjeg djeteta iz automobila i sprečavanje lopova da opljačkaju umirovljenicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:02