TRAGEDIJA

PRVI PUT PROGOVORILA SUPRUGA VELŠKOG IZBORNIKA KOJI SE UBIO Otkrila što joj je napisao u pismu koje je pronašla

Gary Speed i supruga Louise 2011., nekoliko mjeseci prije nego si je Gary oduzeo život
 Profimedia, Press Association
 

Prvi put od samoubojstva velškog izbornika Garyja Speeda, koji se objesio 2011. godine, progovorila je njegova supruga Louise Speed (48) i otkrila detalje o njegovom ponašanju prije smrti.

Louise je kazala da je nakon svih ovih godina među uspomenama pronašla pismo koje joj je Gary poslao sa 17 godina, dakle kad su još bili tinejdžeri. U njemu joj je priznao da je depresivan, a iz pisanja se iščitava i da je već tada imao suicidalne misli. Njegovo samoubojstvo šokiralo je ne samo nju već i sve koji su ga znali, no Louise vjeruje da pismo koje je našla otkriva da je neko vrijeme imao mentalne probleme.

- Toliko sam depresivan. Sad idem leći spavati, i nadam se da se nikad neću probuditi. Volim te - napisao joj je tada u pismu čije detalje prenosi Daily Mail.

Nov. 27, 2011 - FILE - Wales football manager and respected footballer Gary Speed has died suddenly at the age of 42. News of his death overshadowed the Aston Villa and Swansea City match and tributes have poured in after Speed was found hanged at his Cheshire home in an apparent suicide. PHOTO: Wales manager GARY SPEED during the Euro 2012 qualifying match between Wales and Montenegro at Cardiff City Stadium, Cardiff, Wales, on September 2, 2011. European Championship Qualifying Group G..Wales v Montenegro..2nd September, 2011., Image: 101981008, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - News
Profimedia, Zuma Press - News
Gary Speed 2011.

Par je, inače, bio zajedno još od tinejdžerskih dana, a upoznali su se u srednjoj školi u Walesu.

- Kad sam vidjela što mi je tada pisao, osjećala sam se kao da mi se upalila neka lampica iznad glave, kao trenutak spoznaje. Daje neke odgovore na pitanje zašto si je naudio. To nije nešto što bi normalni 17-godišnjak napisao, ili jest? Ili barem ne neki koji se osjeća dobro - kazala je Louise, koja misli da to pokazuje da je Gary od mlađe dobi imao neku mentalnu bolest.

- Možda su njegovi problemi bili bomba koja je otkucavala do eksplozije - dodala je. Prisjetivši se posljednjih sati prije tragičnog događaja, rekla je da je taj dan bio skroz normalan.

Njihovi sinovi, Ed (14) i Tom (13), igrali su nogomet, a Gary (tada 42-godišnjak) si je još snimio epizodu emisije Football Focus na BBC-ju. Nakon toga je bio i na zabavi kod prijatelja. Kad su ga nekoliko sati nakon toga pronašli obješenog u svom domu, nitko nije vjerovao što se dogodilo. Gotovo sve do tog trenutka bio je u uobičajenoj komunikaciji s ljudima koje poznaje.

File picture, dated May 15, 2011, Gary Speed and wife Louise attend Shay Given's Fashion Kicks event held at Lancashire County Cricket Club in Manchester., Image: 107864828, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Press Association
Profimedia, Press Association
Gary Speed i supruga Louise 2011., nekoliko mjeseci prije nego si je Gary oduzeo život

- Svi se i danas pitaju što mu je došlo, i baš zato što mi ništa nije pokazivao ni govorio nikad neću moći zatvoriti to poglavlje. Pismo je jedino što mi je barem malo pokazalo da je Gary imao crne misli još od ranije, i da to može biti jedan od razloga zašto je to učinio - rekla je Louise, koja je javnosti ustupila Garyjevo pismo iz mladosti, koje prenosimo u nastavku:

"Draga Lousie,

ne znam točno što reći. Razmišljao sam o tome da odem pecati u Leeds, ali razmišljao sam i o drugim stvarima koje ne želim reći. Toliko sam depresivan. Sad samo idem leći spavati i nadam se da se više neću probuditi. Toliko te volim, uvijek ću te voljeti. Ne znam što drugo reći nego da ćeš me možda vidjeti prije nego misliš. Nikad mi ne izlaziš iz misli, sve drugo se sad čini nebitno, volim te više nego možeš zamisliti.

Gary."

Nov. 27, 2011 - FILE - Wales football manager and respected footballer Gary Speed has died suddenly at the age of 42. News of his death overshadowed the Aston Villa and Swansea City match and tributes have poured in after Speed was found hanged at his Cheshire home in an apparent suicide. PHOTO: Wales GARY SPEED in action. European Championship Qualifying Group G. England v Wales. 6th September, 2011., Image: 102075570, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - News
Profimedia, Zuma Press - News
Gary Speed

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:37