BRIGA PRIJE SVEGA

RASPLAKAO SE KAD JE ČUO KAKO SU MU KOLEGE POMOGLE Cijela tvrtka odradila prekovremene sate za samohranog oca s teško bolesnim sinom

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 07.02.2018. u 22:25

, Image: 346944209, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy

Ilustracija

Zaposlenici njemačke tvrtke dobrovoljno su odradili gotovo 3.300 prekovremenih sati, a sve to kako bi njihov kolega mogao biti uz sina koji boluje od leukemije. Andreas Graf je samohrani otac i radi kao radnik na traci u Hesseu. S posla je izostao gotovo punu godinu kako bi bio uz sina, piše BBC.

Nakon što mu je četverogodišnjem sinu Juliusu dijagnosticirana leukemija, više od 700 zaposlenika odgovorilo je i reagiralo na molbu šefa. ‘Bez ove velike podrške bio bih nezaposlen’, rekao je Graf za lokalne novine Oberhessische Presse.

Kad je u siječnju prošle godine doznao da mu sin boluje od maligne bolesti, raka krvi, odmah je uzeo sav godišnji odmor, a potom i neplaćeno.

Nije mogao ni sebe ni sina pripremiti na duge sate koje će sljedećih mjeseci provesti u bolnici. Prvih devet tjedana liječenja Julius je bio prikovan za krevet. Graf (36) se počeo bojati da će izgubiti posao nakon što je iscrpio i sve neplaćene opcije.

Tad je uskočila voditeljica Odjela ljudskih resursa.

Uz podršku rukovodećih i sindikata Pia Meier je pozvala zaposlenike Seidela i podružnice Carus u Fronhausenu da pridonesu prekovremenim satima.

‘Odaziv zaposlenika je bio nevjerojatan. Apsolutno svi su donirali svoje sate’, rekla je Meier. U dva tjedna od objave molbe skupili su ukupno 3,264.5 sati.

Kad je saznao za velikodušnost kolega, uključujući ljude koje nikad nije upoznao, Graf se rasplakao od sreće jer je shvatio da će moći izostati s posla više od godinu dana kako bi brinuo za Juliusa.  

Međutim, nakon što je proveo devet mjeseci uz sinov krevet, a Julius se upravo spremao vratiti kući, obitelj je doživjela još jedan težak udarac. Njegova žena i Juliusova majka umrla je od srčane bolesti.

Danas samohrani otac Graf pokušava gledati pozitivno na budućnost. Julius će krajem veljače napuniti pet godina, a liječenje je nastavio kod kuće. Andreas kaže da je Julius pun energije i nada se da će uskoro krenuti u lokalni vrtić, a on planira postupni povratak na posao.

Prijavite se na portala Jutarnji.hr i ne propustite najnovije vijesti iz Hrvatske i svijeta

Izdvajamo