IZNENADNA SLAVA

RAZGOVARALI SMO S PETROM I ALENOM, ČIJE SU VATRENE ZARUKE ODUŠEVILE SVE 'Čim smo prohodali rekla sam mu da ću ga zaprositi. I to sam obećanje održala'

 Boris Kovačev / CROPIX
 

Petra Mihelić (25) i Alen Hertl (27) iz Svete Nedelje u ovom su trenutku vjerojatno najpoznatiji zaručnici u Hrvatskoj. Iznenadnu slavu stekli su zahvaljujući videu u kojemu Petra zaprosi Alena tijekom vatrogasne vježbe, a snimku je u ponedjeljak na društvenim mrežama pregledalo više od 50.000 ljudi.

- Trebala je to biti klasična vježba, no na kraju je imala malo drugačiji završetak - kaže s osmijehom Alen, koji radi kao vatrogasac u JVP grada Zagreba. U videu on u punoj opremi i s povezom preko očiju obavlja vježbu pretraživanja prostora, gdje je cilj što prije pronaći unesrećenu osobu. Ta dama u nevolji bila je njegova djevojka Petra koja je strpljivo čekala trenutak kada će se spustiti na jedno koljeno.

Facebook

Prva mu prišla

- Bila sam baš jako nervozna dok sam čekala da dođe do mene. Počele su mi se ruke tresti kada sam ga vidjela, a srce mi je skoro iskočilo iz tijela kada sam vidjela 20 njegovih kolega kako ulaze iza njega. No, kada sam mu skinula povez i kacigu, onda je sve bilo lakše i riječi su izašle same od sebe - priča Petra.

Slatku prosidbu Petra je planirala tri tjedna, a sve je organizirala uz pomoć njegovih kolega iz smjene koji su snimali cijeli događaj. U komentarima su svi pohvalili njezinu inicijativu da ona bude ta koja će postaviti sudbonosno pitanje, ali Alen kaže kako je ona oduvijek bila takva.

- Ona je meni i prva prišla - prisjeća se, a njegova novopečena zaručnica nam odmah iznosi cijelu pozadinu.

- Vidjela sam ga dva puta u jednom lokalnom kafiću i znala sam da ga moram upoznati. Onda sam vidjela da se druži s dečkima iz DVD-a Strmec, pa sam na jednoj fešti prišla njihovu stolu pod izlikom da pozdravim prijatelje, no zapravo sam htjela upoznati njega - veli Petra te dodaje kako mu je kada su prohodali odmah rekla kako će ona biti ta koja će ga zaprositi. I bome je održala obećanje.

Mladi par je u vezi godinu i pol dana te su oboje pripadnici DVD-a Strmec. Petri je djed bio jedan od osnivača Društva i ona je godinama dio dobrovoljnih vatrogasaca, dok je Alen upao u priču malo kasnije.

Mala svadba

- Tijekom poplava u Gunji učlanio sam se u DVD Kustošija. Svidjela mi se ekipa i to što čine pa sam odlučio položiti za vatrogasca i evo sada radim u JVP-u, a kada sam se preselio u Svetu Nedelju, odmah sam se i učlanio u DVD Strmec - kaže Alen.

Osim ljubavi prema vatrogastvu, veže ih i ljubav prema Mickeyju Mouseu što pokazuju i tetovaže koje imaju na zapešću ruke. Sada im slijedi planiranje svadbe, a obitelj i prijatelje nisu morali obavijestiti o zarukama. Svi su veliku vijest vidjeli na internetu.

- Moji roditelj su saznali navečer taj dan kada su vidjeli video - smije se Alen koji svoj novi prsten nosi na lančiću oko vrata. Što se tiče vjenčanja, željeli bi jednu malu, intimnu svadbu s najbližim prijateljima i obitelji.

- Nešto u potpunosti suprotno od zaruka - smiju se budući mladenci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:46