KLIP-KLOP

'SEDAM SAM GODINA ŽIVJELA KAO KOBILA' Ispovijest kćeri slavnog glumca koja je trčala na sve četiri, jela travu i nosila potkove

 Facebook

Kći poznatog britanskog glumca u velikoj ispovijesti za Daily Mail otkrila je da je kao dijete sedam godina živjela kao konj. Kate Havord, najstarije dijete pokojnog Conrada Phillipsa, rekla je kako je kao mala galopirala na sve četiri, nosila uzde i jela travu od šeste do 13. godine.

Galopirala bi po otvorenim poljanama obiteljske farme u Škotskoj, a obroke bi jela poput konja dok je roditelji nisu gledali.

Izjavila je kako je u nju ušao 'duh konja' kada je pobijedila na školskoj utrci na sve četiri, a s vremenom je razvila 32 različite konjske osobnosti, kojima je dodijelila i imena.

- Za vrijeme školske utrke kada sam krenula galopirati sjećam se kako sam si mislila 'pa ovo je fantastično!' Bilo je kao da je duh konja ušao u mene - osjećala sam se tako slobodno i moćno i ta euforija je bila još jača jer sam premoćno osvojila utrku, rekla je.

- Od tog trenutka nadalje uvijek me nešto vuklo da se bacim na sve četiri, umjesto da hodam na dvije noge - pravila bih se da sam kobila svakom prilikom.

Radila je potkove od starih plutenih pločica, a od majčinih posuda za kremu za lice je radila kopita.

- Stavila bih ih na ruke i hodala na sve četiri jer su radile klip-klop zvukove, rekla je Kate koja je radila i repove od vune, bičeva i šiba.

Njezine dane života kao kobila prekinuo je njezin otac.

- Kaskala sam po susjedovom prilazu kada mi je otac prišao i rekao mi svojim glasom šekspirijanskog glumca: 'U životu dođe vrijeme, draga moja, kada svaka mlada dama mora odložiti svoja kopita.'

- Sjećam se da sam se tada osjećala kao da mi se prekidač prebacio u glavi. Bio je to stvarno čudan trenutak. Tog dana, mojem djetinjstvu je došao kraj - prestala sam to činiti.

Kate je danas terapeutkinja koja radi s djecom, i vjeruje kako je njezino ponašanje u djetinjstvu primjer kako se djeca koriste eskapizmom kako bi se nosili s poteškoćama u životu.

- Kada danas gledam na taj period, mislim da se radilo o načinu na koji sam se nosila sa stresom kao dijete, mislim da se moj otac mučio spojiti život na farmi sa životom glumca, rekla je.

- Radio je u Londonu pa ga dugo ne bi bilo. Također se razbolio pa je proveo godinu dana u krevetu. Bio je to oblik eskapizma koji mi je pomogao da se nosim s teškim stvarima u životu nad kojim nisam imala utjecaja.

Njezin otac postao je poznat glumeći Williama Tella u "Avantuarama Williama Tella" između 1958. i 1959. godine. Glumio je i u seriji Emmerdale između 1981. i 1986., te u Fawlty Towersu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:07