VJEROVAO JE U LJUBAV

SKLADIŠTAR OSTAO BEZ 130.000 KUNA Mislio je da je upoznao ljubav života, ispunjavao je sve njezine bizarne zahtjeve, ali ubrzo je uslijedio hladan tuš

Dave Hazel
 Profimedia, Caters News
 

Nekoliko godina nakon što ga je preko interneta prevarila žena u koju se zaljubio, 59-godišnji Dave Hazel progovorio je za medije ne bi li upozorio druge naivce da ne nasjedaju na svako ‘volim te’.

Žena koja se predstavila kao Linda Smith slomila je srce Daveu i olakšala ga za životnu ušteđevinu koja je iznosila 15.000 funti (oko 130.000 kuna). Premda se nikad nisu upoznali, kontaktirali su samo online i telefonski, Dave se htio oženiti za Lindu i bio je spreman promijeniti život. Umjesto toga ona mu je promijenila život na način kojem se nije nadao.

Skladištar Dave upoznao je Lindu na stranici za spajanje parova 2012. Čak godinu dana su izmjenjivali poruke, dopisivali se i razgovarali telefonski. Tako se Dave zaljubio preko ušiju, uvjeren da će Linda doseliti iz Kanade u Englesku kako bi bila s njim. Umjesto toga, dao se uhvatiti u mrežu laži, a online ljubav je bila sve zahtjevnija i zahtjevnija, piše Mirror.

Muškarac iz Norfolka ubrzo je ostao bez kompletne životne ušteđevine, oko 130.000 kuna, no nažalost nije jednako brzo shvatio da Linda nije Linda i da novac šalje u Ganu u Afriku, a ne u Kanadu. Kad je to otkrio, Linda je s njim prekinula sve kontakte i nestala s društvenih mreža.

PIC FROM CATERS NEWS (PICTURED the woman said to be Linda ) A builder who was set to MARRY his online lover has been left devastated after claiming she scammed him out of 15,000. Dave Hazel, 59, says he fell in love with a called Linda Smith in 2013 and the pair spent the next three years exchanging messages and building on their relationship. During this time, Dave - who had never met Linda in person - was convinced his online lover was going to move from Canada to the UK. Yet as her requests for financial aid became more frequent and extreme, Dave found himself caught in a web of lies., Image: 416234639, License: Rights-managed, Restrictions: ., Model Release: no, Credit line: Profimedia, Caters News
Profimedia, Caters News
Izmišljena Linda Smith

- Nakon što sam izgubio gotovo 130.000 kuna, bio sam potpuno slomljen. Htio sam zasnovati obitelj s njom. Čak 12 mjeseci smo pričali online i betz obzira što se nismo sastali uživo niti koristili Skype, pričali smo telefonski. Upoznali smo se na stranici za spajanje parova i nalikovala mi je na nekoga koga sam upoznao u Londonu. Rekla je da se sjeća da smo se upoznali. Počeli smo graditi odnos, razgovarati svakodnevno. Predstavila se kao Linda Smith. Kad smo se čuli, imala je naglasak sličniji engleskom nego kanadskom. I prije nego sam se snašao, zaljubio sam se u nju, bila je divna. Htjela je živjeti sa mnom, mislio sam da sam zaljubljen - rekao je Dave.

Kad je počeo kovati planove za sastanak i budući život, klupko laži i muljanja počelo se odmotavati. Linda je odjednom trebala dosta novaca.

- Prvo me tražila 500 funti da pokrije troškove kartice. Tad sam još bio uvjeren da imamo ozbiljnu vezu i bio sam joj spreman pomoći. Zamolila me da joj novac pošaljem preko Moneygrama, nešto nalik PayPalu, a onda je za dva tjedna opet tražila 500 funti, za liječnički pregled. Rekla je da se želi udati za mene i imati djecu. Obećala mi je apsolutno sve što sam ikad htio - otkrio je razočarani Dave koji je na puno teži način shvatio da savršenstvo ne postoji.

PIC FROM CATERS NEWS (PICTURED an email from Linda ) A builder who was set to MARRY his online lover has been left devastated after claiming she scammed him out of 15,000. Dave Hazel, 59, says he fell in love with a called Linda Smith in 2013 and the pair spent the next three years exchanging messages and building on their relationship. During this time, Dave - who had never met Linda in person - was convinced his online lover was going to move from Canada to the UK. Yet as her requests for financial aid became more frequent and extreme, Dave found himself caught in a web of lies., Image: 416234628, License: Rights-managed, Restrictions: ., Model Release: no, Credit line: Profimedia, Caters News
Profimedia, Caters News
Primjer maila

Novčani zahtjevi su se nizali jedni za drugim i nesretni je Britanac uskoro iskeširao gotovo 15.000 funti. Plaćao je avionske karte, komplikacije s karticama i još koješta što mu je ‘prodavala’. Sumnja se konačno javila kad ga je zamolila da joj kupi avionsku kartu iz Gane:

- Mislio sam da dolazi iz Kanade, ali kad sam tražio dokaz o kartama, rekli su mi da dolazi iz Gane. Tražio sam je objašnjenje i ona je rekla da je bila samo u posjetu. Međutim, tad su me nazvali iz Imigracijskog ureda iz Gane jer su je zadržali zbog nošenja velike količine novaca. Rekli su mi da osoba koju čekam, ne stiže jer je uhićena.

PIC FROM CATERS NEWS (PICTURED Dave Hazel ) A builder who was set to MARRY his online lover has been left devastated after claiming she scammed him out of 15,000. Dave Hazel, 59, says he fell in love with a called Linda Smith in 2013 and the pair spent the next three years exchanging messages and building on their relationship. During this time, Dave - who had never met Linda in person - was convinced his online lover was going to move from Canada to the UK. Yet as her requests for financial aid became more frequent and extreme, Dave found himself caught in a web of lies., Image: 416234507, License: Rights-managed, Restrictions: ., Model Release: no, Credit line: Profimedia, Caters News
Profimedia, Caters News
Dave Hazel

Tad je odlučio pomnije istražiti i nju i cijeli slučaj, gotovo dvije godine nakon što su se upoznali. U banci su vrlo brzo na temelju korespondencije otkrili da je Dave žrtva prevare. Rekli su mu i da nema šanse dobiti novac natrag jer ga je dobrovoljno poslao, a više mu se ne može ući u trag.

- To mi je bio najmračniji period života. Pitao sam ih šale li se jer nisam mogao vjerovati da sam nasamaren. Nikome više nisam vjerovao i ni sa kim nisam mogao razgovarati još mjesecima. Bez grupe za pomoć žrtvama online prevare, Victim Support, koja pomaže ljudima poput mene da ponovno stanu na noge, ne bih bio ovdje. Naučio sam da uvijek treba tražiti savjet i nikad ne treba slati novac nekome koga nikad niste vidjeli. Nemojte se sramiti, niste jedini. Meni je prevarantica slomila srce i trebalo mi je nekoliko godina da psihički i materijalno ponovno stanem na noge - rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:52