TRAGIČNO VRŠNJAČKO ZLOSTAVLJANJE

'ŠKOLSKIM MALTRETIRANJEM UBILI STE MOJU KĆI' Nesretna majka u otvorenom pismu prozvala zlostavljače preminule kćeri

 Facebook

Australka Cassidy Trevan imala je samo 15 godina kad je u prosincu 2015. počinila samoubojstvo. Njezina slomljena majka Linda ovih dana na svom je Facebook profilu objavila tragičnu priču koja otkriva razloge zbog kojih je njena kći odlučila prekinuti svoj mladi život. On je, prema riječima njezine majke, a kako prenosi Daily Mail, posljednje dvije godine bio pakao do kojeg su je svojim maltretiranjem doveli školski kolege. Zlostavljanje koje je započelo zadirkivanjem, pokojim šamarom 'iz šale' i ružnim komentarima na društvenim mrežama, s vremenom je preraslo u nepodnošljivo mučenje koje jednog dana rezultiralo i silovanjem od strane dvojice starijih učenika.

U početku, Cassidy je bila na meti djevojčica iz razreda. Njihovi komentari i uvrede 13-godišnjakinju su dovodili do očaja, pa je i izostajala s nastave. Kad je nakon nekog vremena skupila hrabrost i vratila se u školske klupe, čak ju je dočekala i isprika zlostavljačica i nedužna djevojčica na trenutak je pomislila kako su ružni dani iza nje.

Facebook

Jednu večer, djeca iz škole čak su ju pozvala da im se pridruži na zabavi. Nesretna Cassidy je pristala, no umjesto na zabavu, odvedena je u napuštenu kuću i silovana od strane dvojice starijih mladića iz škole, koje ranije nije ni poznavala.

Taj ju je događaj posve uništio.

U dirljivom i šokantnom pismu Linda Trevan prepričala je i sve emocije kroz koje je ona kao majka morala prolaziti.

- Puna 22 mjeseca gledala sam moje dijete kako se bori s tim demonima. Bojala se da ćete ju vi zlostavljači pronaći, a vi ste ju, i nakon toga što ste joj učinili, slali poruke na mobitel i Facebook – otvoreno se obratila zlostavljačima nesretna žena.

- Ona je patila od noćnih mora, nesanice, anksioznosti i depresije, učestalih napada panike i njezino je mentalno zdravlje iz dana u dan propadalo – nastavlja Cassidyina majka.

Majka je sve pokušala, a ništa nije mogla učiniti. Preselila je Cassidy u drugu školu, ali dijete je toliko stradalo da je svaki kontakt sa školom i vršnjacima predstavljao ozbiljnu prijetnju njezinoj psihi.

Facebook

Cassidy i Linda u dvije godine više od 20 puta razgovarale su s policijom, ali djevojka ni u jednom trenutku nije željela dati službenu izjavu te optužnica protiv zlostavljača nije mogla biti podignuta.

- Bespomoćno sam gledala svoje dijete kako se fizički, psihički i emocionalno gasi. Ono što ste joj vi učinili je direktan uzrok samoubojstva koje je počinila 12. prosinca 2015. – otvoreno je prozvala krivce Linda Trevan, pozivajući još jednom sve da svaki oblik maltretiranja u školi shvate krajnje ozbiljno, kako bi se izbjegle tragedije poput one koju ju ona morala proživjeti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 06:55