OTKRIVENA STRAVIČNA PRIČA

SLUČAJ ZLOSTAVLJANJA DJETETA ŠOKIRAO BRITANIJU Kad je imao 11 godina, otac ga je prisiljavao na seks s maćehom da ga 'izliječi od homoseksualnosti'

Ilustracija
 Profimedia, Alamy
 

Monstruozan slučaj u kojem je 11-godišnjeg dječaka vlastiti otac tjerao na spolne odnose s maćehom i prisiljavao ga na gledanje pornografije, šokirao je Britaniju. Taj 11-godišnji dječak, danas 36-godišnji muškarac, odlučio je progovoriti o cijelom slučaju i otvorio se za Mirror.

Daniel Dowling (36) je prvi put nakon 20 godina odlučio da više ne želi biti anoniman te da želi ispričati kakvo su mu zlo nanijeli otac i maćeha u namjeri da ga ‘izliječe od homoseksualnosti’, te kako ga još uvijek proganja miris maćehinog parfema.

Na suđenju ljudima koje bi trebao zvao obitelj, Richardu Dowlingu i maćehi Annette Breakspear, Daniel je otkrio kako je s maćehom izgubio nevinost te kako su ga tri godine seksualno zlostavljali u njihovom domu u Berkshireu.

Richard Dowling, danas 62-godišnjak, na suđenju je ustvrdio da je ‘samo htio usmjeriti dječaka na pravi put i odvratiti ga od homoseksualnosti’. Za zlostavljanje je dobio pet godina zatvora, a Breakspear je dobila osam. Oboje su imali 38 godina kad je zlostavljanje počelo.

Daniel je ispričao da je nasilje počelo kad je igrao društvenu igru s maćehom u kojoj se ona na kraju skinula gola. Potom je opisao događaj u kojem ga otac šalje poljubiti maćehu ‘za laku noć’, dok je onda lisicama gola vezana za krevet. Tom prilikom im se pridružio i otac i imali su seksualni odnos.

- Ona bi mi govorila što da radim. Ponekad, kad je tata bio na putu, zvala me u svoju sobu i tad smo se seksali - opisao je Daniel dodajući da se zlostavljanje sve često događalo kad mu tate, koji je radio za Ministarstvo obrane, nije bio kod kuće. Jednom prilikom ga je otac tražio da pruži oralno zadovoljstvo maćehi, a onda ga je udario kad je odbio.

Zlostavljanje se završilo kad je otac prekinuo s Breakspear 1996. i sa sinom preselio u Dorset. No, tad 16-godišnji Daniel doživio je još jedno seksualno zlostavljanje. Policija je pronašla njegove gole slike u domu pedofila. Tek je tad psihologu Daniel otkrio traumu iz djetinjstva, no nitko nije bio uhapšen.

Gotovo dva desetljeća kasnije odlučio je uzeti stvar u svoje ruke nakon što si je pokušao oduzeti život i 2015. je sam potražio pravdu na sudu. Potajno je snimio telefonski razgovor s ocem u kojem je priznao zlostavljanje.

Na sudu se otac branio da je sve to dozvolio zbog ‘nedijagnosticirane depresije’ i da je na njega utjecala ‘partnerica koja ima osobnost Jekylla i Hydea’. Priznao je optužbu za nasilje nad djetetom te dvije optužbe vezane uz seksualne prijestupe.

Sudac je između ostalog rekao da je šteta koju su napravili djetetu nemjerljjiva i da je zlostavljanje i iskorištavanje povjerenja monstruozno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:39