NIKAD PRONAĐEN RICHARD JOHN BINGHAM

UDOVICA LORDA LUCANA O JEDNOJ O NAJVEĆIH TEORIJA ZAVJERA U POVIJESTI 'Moj suprug bi me prije seksa tukao. Nakon što je ubio dadilju, bacio se s broda'

 Getty Images
Richard John Bingham, odnosno lord Lucan, misteriozno je nestao 1974. godine nakon što je nasmrt pretukao dadilju svoje djece, Sandru Rivett. Bingham je službeno proglašen mrtvim 1999. godine, iako policija koja je neprestano tragala za njime, nije uspijela naći mjesto gdje se sakrio. U više slučajeva građani diljem svijeta prijavljivali su da su ga vidjeli i prema njima lord Lucan tako je jedno vrijeme živio u Indiji, na Novom Zelandu i u Južnoj Africi. U više od 30 godina otkako je nestao, brojne knjige i dokumentarci teoretizirali su o njegovoj mogućoj sudbini, a u novom je dokumentarcu udovica lorda Lucana progovorila o njihovom zajedničkom životu i njezinim sumnjama.

Udovica lorda Lucana, Veronica Duncan, u televizijskom intervjuu otkrila je kako ju je suprug tukao štapom po stražnjici kako bi se zadovoljio prije nego li se poseksao s njom.

Tukao ju je kaže, 'da joj izbije iz glave lude ideje'.

- Očito da ga je to uzbuđivalo, jer je poslije sa mnom imao odnos - opisala je lady Lucan u dokumentarcu u kojem je progovorila o prvom seksualnom susretu sa svojim, sada navodno pokojnim suprugom, o ubojstvu dadilje i otuđenja od obitelji.

Profesionalni kockar ‘Lucky’ Lucan nasmrt je pretukao dadilju njihove djece, Sandru Rivett (29) u studenom 1974. godine, vodovodnom cijevi u podrumu njihove kuće u Londonu, nakon što ju je zamijenio za svoju suprugu.

U sumanutom napadu ozlijeđena je i lady Lucan i kasnije je svog supruga identificirala kao napadača.

Nakon samog napada odvezao se do prijatelja u posuđenom automobilu koji je kasnije pronađen s krvavim tragovima u obližnjoj luci Newhaven.

U više od 30 godina otkako je nestao, brojne knjige i dokumentarci teoretizirali su o njegovoj mogućoj sudbini, a u novom je dokumentarcu udovica lorda Lucana kazala je kako vjeruje da se ubio.

Screenshot

- Mislim da se ukrcao na trajekt i skočio te su ga smrvili propeleri tako da njegovi ostaci nikad nisu pronađeni - i mislim da je to bilo prilično hrabro što je učinio.

Lucanova udovica kazala je kako joj je jako žao što je zbog njihovog braka stradala Sandra Rivett.

- Nikada ju neću zaboraviti - kazala je i napomenula kako je molila supruga da joj poštedi život nakon što je ubio njihovu dadilju u noći kada je nestao.

- Molila sam ga da me ne ubije, a potom pitala gdje je Sandra. Rekao mi je da je mrtva i da ne gledam.

Njihova djeca, Frances (52), Camilla (46) i George (49) – sada osmi grof Lucan otkako je njegov otac proglašen mrtvim - čitavo vrijeme nisu javno govorili o tom slučaju, a njihova majka s njima nije razgovarala punih 35 godina.

Dokumentarac će se prikazivati idući ponedjeljak na britanskoj ITV1 televiziji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 10:36