SINIŠA CAR

VARAŽDINSKI DOKTOR NA MLJETU 'Kulturni je život ovdje zanemaren u usporedbi sa sjeverom'

 Foto: Nina Đurđević / CROPIX
Doktor Car poziva sve umjetnike da dođu na Mljet i svojim radom oplemene uspavanu kulturnu i umjetničku scenu otoka, a on im zauzvrat nudi besplatan smještaj i hranu.

Doktor Siniša Car u vrlo je kratkom vremenu postao jedan od najpoznatijih liječnika u Hrvatskoj. Naime, riječ je o čovjeku koji je prihvatio mjesto doktora obiteljske medicine u malom mjestu Babino Polje na otoku Mljetu nakon što je prijašnja liječnica pred odlazak u mirovinu putem medija odaslala poziv liječnicima da se jave jer je otoku očajnički trebao novi doktor.

Na oglas se javio doktor Car iz Varaždina, iako je zapravo specijalist interne medicine i subspecijalist kardiologije. Javnost ga je prvi put upoznala nakon što je 2011. pacijentu ugradio prvi elektrostimulator. Stručnjaci njegovog kalibra uglavnom sreću traže izvan granica Hrvatske, no doktor Siniša odlučio se na nešto potpuno suprotno.

'Život može donijeti svašta, tako da ne mogu reći što će biti u dogledno vrijeme. Samo znam da mi je ovdje na Mljetu odlično te da zasad ne planiram otići', rekao je doktor Car.

Osim što je vrstan liječnik, Car je i triatlonac te veliki zaljubljenik u umjetnost. Ovo potonje došlo je do izražaja kroz akciju koju je upravo pokrenuo na otoku Mljetu. Naime, pozvao je sve umjetnike da dođu na Mljet te kod njega odsjednu potpuno besplatno, a zauzvrat svojim djelovanjem oplemene kulturnu scenu otoka.

'Društveni i kulturni život ovdje je dosta zanemaren, naročito u usporedbi sa sjeverom. Stoga sam uputio poziv svim umjetnicima i ljudima koji su spremni angažirati se i pomoći mi u tome. Nudim im stan i hranu kod sebe, sve s ciljem da mi pomognu oplemeniti život zajednice, da donesu svoj duh koji može oplemeniti ove prekrasne ljude', rekao je za portal Varaždinski.hr.

Već sad ima priličan broj interesenata, pa doktor Car razmišlja o tome da čitavu priču digne na višu razinu.

'Javili su mi se umjetnici iz različitih dijelova zemlje, a želio bih dobiti podršku ne samo lokalne, već i šire zajednice, kako bih pomogao zajednici kojoj i ja trenutno pripadam', izjavio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 14:46