NITKO NIJE OSTAO RAVNODUŠAN

VIDEO: NIKAD EMOTIVNIJI GOVOR ASHTONA KUTCHERA Bez zadrške progovorio o burnoj prošlosti i problemima sa zakonom te teško bolesnom bratu blizancu

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 10.04.2017. u 22:00

PASCHING, AUSTRIA - OCTOBER 29: Ashton Kutcher attends the photo call for the Charity Gala of Demi Moore and Ashton Kutcher at PlusCity on October 29, 2010 in Pasching near Linz, Austria. (Photo by Andreas Rentz/Getty Images)
Getty Images

Holivudski glumac Ashton Kutcher u subotu je u rodnoj Iowi primio prestižnu nagradu Robert D. Ray Pillar of Character Award, koja se dodjeljuje pojedincima koji su se pokazali kao odličan uzor mladim generacijama.

Junak filmova 'Jobs' i 'Domino efekt' na laskavoj tituli zahvalio se spontanim i nadasve dirljivim govorom, koji je publiku oduševio, ali i nasmijao do suza.

- Vjerojatno sam prvi kojemu su organizatori ukazali ovakvu čast s obzirom na moju prošlost - kao 18-godišnjaka uhitili su me zbog provaljivanja u srednju školu, ali to nije sve - policija me svojedobno zaustavila dok sam bio pod utjecajem halucinogenih gljiva, a prije pet godina svi svjetski tabloidi obilježili su me kao najgoreg preljubnika u povijesti čovječanstva - našalio se 39-godišnji Ashton na vlastiti račun, referirajući se na buran razvod od 15 godina starije kolegice Demi Moore iz 2013.

Američki glumac mladima je potom savjetovao da uče na vlastitim pogreškama, a nagradu je posvetio kolegici Mili Kunis, s kojom ima dvoipolgodišnju kćer Wyatt i četveromjesečnog sina Dimitrija.  

- Supruga i djeca najviše su izgradili moj karakter. Danas sam ovo što jesam upravo zbog njih. Tek kad sam dobio prvo dijete, shvatio sam što je to bezuvjetna ljubav - prva stvar koju sam tada htio napraviti bila je nazvati roditelje i reći im 'oprostite mi, oprostite što sve ove godine nisam mogao ni shvatiti koliko me zapravo volite' - izjavio je Kutcher na pozornici.

U govoru se dotaknuo i blizanca Michaela, koji se rodio s cerebralnom paralizom, a kao dječak je jedva preživio, i to samo zahvaljujući transplantaciji srca.

- Brat me naučio da nismo svi rođeni isti - naš američki ustav nam laže kad nas u to uvjerava. Ali također me naučio da nam je svima jedna stvar ipak zajednička - svi smo sposobni jednako voljeti, bez obzira na razlike između nas. Godinama sam imao grižnju savjesti zbog bratova stanja, zbog naših nejednakosti, ali on me uvjerio u suprotno - natjerao me da ga prestanem žaliti i počnem slaviti njegove nevjerojatne talente i kvalitete koje ja osobno nikada neću imati. Hvala mu na tome - zaključio je Ashton na rubu suza.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo