ŠAKA SUZA, VRIĆA SMIJA...

VIDEO: POSLJEDNJE JAVNO OBRAĆANJE OLIVERA DRAGOJEVIĆA GANULO JE SVE 'Hvala vam svima, uživajte, guštajte u svemu i - ča je život vengo fantažija!'

 Vladimir Dugandžić / CROPIX
 

U proljeće ove godine Oliver Dragojević posljednji se put obratio javnosti putem video-zida u splitskoj Spaladium Areni na 25. dodjeli nagrada Porin. Oslabljen borbom s bolešću, Oliver nije mogao 23. ožujka osobno primiti Porina za životno djelo, ali se stoga obratio publici videoporukom. Njegove riječi pune životnog optimizma ganule su mnoge i ostale zapamćene kao testament čovječnosti, kojom je osvojio sve koji su ga poznavali, ali i milijune poklonika:

"S obzirom da se ne može ništa planirati u životu, ovaj put me prekinila malo bolest pa ne mogu doći s vama, ali to su stvari koje se dogode a da ne znaš ni sam kako... Ja san ka' dite uvijek želio svirat i pivat i tu se nekako prekinio taj moj san. Pozdravit ću sve one prijatelje koji su uvijek bili za mene... Nagrada koju je ova struka dodijelila meni, čini mi se da još ima vrimena za pivat, svirat... Ako se stvari poprave, bit će to dobro, za to vrime puno hvala svima koji ste glasali za mene. Mogu samo reći da je iza mene stala moja familija, koja je cijelo vrijeme bila iza mene, i, naravno, ljudi koji su se trudili da mi bude što lakše, a to je Onkologija Split."

Svoje posljednje obraćanje Oliver je zaključio ovim riječima: "Nastavimo ovo moje putovanje kroz život, hvala vam svima, uživajte u ovoj večeri, guštajte u svemu i - ča je život vengo fantažija!"

Potom je cijela dvorana splitske Spaladium Arene na nogama dugotrajnim pljeskom popratila riječi velikog pjevača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 12:14