SUĐENJE POČINJE U PONEDJELJAK

VIDEO: U ZATVORU SNIMLJEN DIRLJIV SUSRET 19-GODIŠNJAKINJE I ŽENE KOJA JU JE OTELA KAO BEBU I ODGAJALA ČITAV ŽIVOT 'Pustite je, sve joj opraštam'

 Screenshot
 

Nova video snimka koju su objavili tužitelji s Floride prikazuje emocionalni susret žene koja je optužena za otmicu novorođene bebe iz bolnice na Floridi 1998. godine, i žrtve koja je čitav život odgajana kao njezina kći.

Gloria Williams (52) uhićena je u siječnju prošle godine zbog otmice tek osam sati stare Kamiyah Mobley, sada 19-godišnjakinje, i trenutno se nalazi u zatvoru u Južnoj Karolini.

Tužitelji su objavili trenutak kada je djevojci dopušteno pod strogim policijskim nadzorom da se na kratko vidi sa svojom 'majkom'.

- Oprosti dušo. Volim te - čuje se Williams kako govori uplakanoj Mobley prije nego što su se zagrlile.

Potom joj je Mobley rekla misleći na policajce: 'Šalju troje ljudi kao da si ti neka nasilna osoba', a žena koja ju je odgojila kazala je: 'Samo se žele uvjeriti da si dobro'.

Uhićena žena se nakratko jučer pojavila na sudu kada su njezini odvjetnici zatražili da se suđenje, zakazano za ponedjeljak, odgodi jer je 19-godišnja Mobley koja je odgojena kao Alexis Manigo, zatražila njezino oslobođenje.

Mobley je za DailyMail kazala kako ne želi da se njezinu majku etiketira kao kriminalku i kako joj je već sve oprostila.

- Nemojte me krivo shvatiti, znam da je pogrešno to što je učinila. No razgovarale smo o tome i mogu shvatiti kroz što je tada prolazila - kazala je.

- Draga mi je, ne ljutim se na nju i naravno da joj opraštam. Mislim da bi je trebali pustiti. Nije da me otela i mučila, naprotiv, brinula se o meni jako dobro.

Mobley je proteklu godinu provela upoznavajući se sa svojim biološkim roditeljima, Shanarom Mobley (36) i Craigom Aikenom (42) te je upoznala brojne rođake koje nije ni znala da ima.

S biološkim ocem, kaže, odmah se povezala, te je neko vrijeme i živjela kod njega. S njim, njegovom suprugom i njihovo osmero djece proslavila je i Božić.

No zato što je stala u obranu žene koja ju je otela, bilo joj je teže razviti povezanost s biološkom majkom. Shanara Mobley na Facebooku je napisala: 'Suze ne mogu prestati teći. Moja kći hoće u svom životu tu ženu, a ne mene.'

Tinejdžerica je pak kazala kako je svjesna da se njezinoj biološkoj majci teško nositi s njezinom odlukom i kako rade na odnosu.

- Ne bih htjela odrediti koja je zapravo moja majka. Obje ih poštujem i ne želim birati - kazala je i dodala kako ne želi da je razdvoje od ijedne.

Dok je odrastala Mobley kaže kako nije imala potrebe sumnjati u svoj identitet. Bila je pažena i mažena te se voljela družiti sa svojom braćom.

- Kao majka, bila je vrlo pametna, brižna i velikodušna. Uvijek je davala sve što je imala i meni i mojim prijateljima i nikad nije mogla reći ne. Bila sam vrlo razmažena i znam da me voljela. Učila me razlici između dobra i zla, išle smo u crkvu. Za života je možda dobila par kazni za brzu vožnju, no nikad nije bila u nevolji. Ona je dobra osoba.

Prevara se počela otkrivati kada se Mobley prijavila za posao u jednom restoranu, dvoje godine prije nego li je Williams uhićena. Kada je od 'majke' zatražila broj socijalnog osiguranja, Williams se slomila i priznala da ju je otela.

Mobley je prvi put upoznala svoje biološke roditelje, koji su se rastali nakon otmice bebe, kada su ju došli vidjeti nakon što je Williams uhićena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:01