USKORO NA SLOBODI

VIDEO: ŽENA ČIJA JE VLASTITA MAJKA ORGANIZIRALA NJEZINO SILOVANJE MOLI SUD DA JOJ PRODUŽI ZATVORSKU KAZNU 'Bojim se za svoj život, to nije majka!'

 Facebook
 

Žena čija je vlastita majka organizirala njezino silovanje kada je imala samo 15 godina, apelirala je na sud da joj produže zatvorsku kaznu pošto bi ove godine trebala izaći na slobodu.

Petu Butler silovao je gojazni muškarac u hotelskoj sobi u australskom Brisbaneu 2006. godine, a iza svega je stajala njezina majka Therese.

Dvanaest godina kasnije, njezin zlostavljač, poznat samo kao 'Thommo' još uvijek nije uhvaćen, a četverogodišnja kazna koju služi Therese, ukinuta je nakon 12 mjeseci, pa bi se Therese trebala uskoro naći izvan rešetaka.

Peta Butler, koja sada ima 27 godina i vlastitu djecu, kazala je kako se još uvijek boji za svoj život, kao i za život svoje obitelji, a sada je još više u strahu zbog majčinog puštanja na slobodu.

Therese je osuđena jer je odvela svoju maloljetnu kći na vikend-zabavu, opila ju alkoholom i prisilila na seks sa strancem. U zatvoru je završila tek 2016. nakon što je Peta uz pomoć policije snimila telefonski razgovor u kojem njezina majka priznaje zločin.

U međuvremenu je pokrenuta peticija upućena državnom odvjetniku za ostanak Therese iza rešetaka, a njezina kazna opisana je kao 'neadekvatna' za zločin koji je počinila.

- Djeca u Australiji koja su žrtve patnje, torture, emocionalnog ili seksualnog zlostavljanja i nasilja trebaju da njihovi zlostavljači iste sekunde budu optuženi zbog ubojstva. Ako postoje dokazi, takve optužbe moraju ići automatski. Nijedno dijete ne bi trebalo osjećati da je njihov život bezvrijedan. Pravda treba biti zadovoljena za svako dijete. Apeliramo na državnog odvjetnika da hitno prihvati žalbu na ovaj slučaj i postavi presedan kako bi zaštitio djecu - stoji u peticiji.

Peta je prošlog mjeseca otkrila mučne detalje silovanja, prisjećajući se mirisa gojaznog muškarca i njegove brade koja ju je grebala.

Kazala je kako je tada samo željela da njezina majka, koja je u tom trenutku ispred sobe pušila cigaretu, uđe unutra i spasi je.

- Znala je što se događa. Mogla me ubiti tog dana. Odvela me na to mjesto i unaprijed sve isplanirala. To nije majka - kazala je medijima.

Prije nego li ju je prisilila da uđe u hotelsku sobu s 'Thommom' te noći ju je zagrlila i kazala joj kako će 'sve biti u redu'. Idućeg jutra Thommo ih je odvezao na autobusnu stanicu - u potpunoj tišini - prisjetila se Peta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 22:57