LIČKI KAUBOJ

VIDEO: ŽIVOTNI ZAOKRET SPLITSKOG AMERIKANCA Užurbani život ga je emotivno isisao i svoj raj pronašao je u zapuštenom izdanju podno Velebita

 Jutarnji list
 

Linden Tree Retreat & Ranch je pravi mali kaubojski gradić u Velikoj Plani u srcu Like. Izgradio ga je Bruce Yerkovich, Splićanin koji se u domovinu vratio nakon školovanja i rada u Americi gdje je doktorirao kvantnu biofiziku. Radio je u u velikoj kompaniji, zarađivao puno novca, ali taj ga je način života "isisavao emotivno, duhovno i zdravstveno".

- U jednom trenutku došao sam do točke u kojoj me više nisi mogao kupiti ni parama ni ambicijama, jer shvaćaš da je to u stvari isprazno trčanje za novcem.

Zalutao je na napušteno imanje podno Velebita prije više od 10 godina, kupio ga i stvorio svoju oazu mira u koju je primio goste iz 138 zemalja svijeta.

Želi ljude osloboditi od stresa uz pomoć svojih konja:

- Konje ne možeš prevariti, oni osjećaju tvoju laž, strah, nesigurnost i bijes. Slijedit ćete samo ako ti vjeruje, a za to moraš biti čist iznutra.

Smatra da ljudi trebaju naći izlaz iz svakodnevice konzumerizma, trčanja za novcem i lažnih veličina.

Cijeli razgovor s Bruceom Yelovichem možete pročitati u Magazinu Jutarnjeg lista.

U subotu u Magazinu donosimo i veliki intervju s čelnikom SDP-a Davorom Bernardićem te rezultate istraživanja koji pokazuju da su građani nezadovoljni demokracijom i traže - čvrstu ruku.

Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 21:31