UŽASNE POSLJEDICE

ZAPALILA JU ŽENA S ČIJIM JE MUŽEM RAZGOVARALA Žrtva ljubomore prošla 200 operacija: 'Bol je bila nepodnošljiva. Oni su se smijali dok sam ja gorjela'

 Instagram
 

Australka Dana Vulin (31) iz Pertha, koju je ljubomorna poznanica denaturiranim (industrijskim) alkoholom zalila, a potom živu zapalila, uskoro izdaje knjigu o kalvariji koju je prošla posljednjih pet godina. U knjizi je detaljno opisala više od 200 operacija i stravu koju je proživjela nakon što ju je Natalie Dimitrovska u veljači 2012. godine brutalno napala da joj se osveti što je na jednoj zabavi razgovarala s njezinim mužem, piše Daily Mail.

Dana je tu večer odmarala kod kuće kad je došla Dimitrovska u društvu prijatelja Daniela Stonea. Dimitrovska je zahtijevala da joj Dana kaže gdje joj je suprug iako oni nisu ni nak oji način bili povezani. Izbezumljena od ljubomore uzela je bocu denaturiranog alkohola i polila je tekućinom.

- Mahala je rukom, a potom je zamahnula s kemikalijom i zalila me po licu, rukama, prsima, posvuda iznad struka. U sekundi me zahvatila i vatra, u sekundi je sve bilo u plamenu - rame, trbuh, prsa… Vatra se proširila na glavu, kosa mi je planula u sekundi, a dok sam dohvatila nešto da skinem kemikalije koje su me grizle s lica, već su mi i ruke gorjele’, napisala je Dana u knjizi ‘Worth Fighting For’.

Kaže da se instinktivno bacila na pod i počela kotrljati, no tako je samo proširila vatru i na područje oko svoga tijela:

- Bol je bila nepodnošljiva, ali sam kroz vrištanje čula da Natalie i Daniel bježe i smiju mi se… Smijali su se dok sam ja živa gorjela… Kad sam uspjela ustati, vatra je bila još gora, nisam mogla ni razmišljati od silne boli. U panici sam se nagnula nad lavabo i pokušala ugasiti vatru polijevajući se.

Dana je nastavila vrištati i zvati u pomoć dok je njen pas cvilio također u agoniji. Bila je svjesna da joj hitno treba pomoć inače neće preživjeti. - Dok sam pokušavala doći do ulaznih vrata, osjećala sam kako mi koža pada s prstiju. Uspjela sam ih otvoriti i doći do susjednog stana. Lupala sam po vratima i vikala - napisala je u knjizi.

Na koncu je njezine jauke čuo slučajni prolaznik koji je vježbao u obližnjoj teretani. Dana danas kaže da joj je Denis Ericson spasio život. Ostao je s njom dok nije stigla hitna pomoć. Dana je u bolnici prvo dva dana bila u induciranoj komi zbog saniranja teških rana.

Natalie Dimitrovska kasnije je osuđena na 17 godina zatvora, a Dana je prošla niz medicinskih zahvata koji su joj posve promijenili život. Dvije trećine tijela bilo joj je unakaženo opeklinama trećeg stupnja i dvije i pol godine je nosila masku za lice koja joj je između ostalog pomagala u zacjeljivanju. Godinu i pol je provela u bolnici, a koža na prsima joj je kompletno zamijenjena tri puta.

- Nitko nije vjerovao da je ovakav oporavak fizički moguć. Osjećam se kao da sam osvojila zlato na Olimpijadi. Ovo je bilo teško pet i pol godišnje putovanje - rekla je Dana za Daily Mail koja je sama sebe nazivala ‘modernim Frankensteinom’.

Njezina knjiga 'Worth Fighting For' ('Vrijedno borbe') naći će se u prodaji od 28. kolovoza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 04:13