ŽIVOTNE TEGOBE OBITELJI LACKOVIĆ

ŽELJA MALENOG DJEČAKA PONOVNO JE UJEDINILA HRVATSKU, POMOĆ STIŽE SA SVIH STRANA Otkriveno tko je prvi uplatio novac: 'Nisam mogao vjerovati'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 10.11.2017. u 12:44

Provjereno

Prošlotjedna priča 'Provjerenog' o obitelji Lacković iz Hercegovaca, koja zbog teških životnih okolnosti može izgubiti kuću u kojoj živi, potresla je Hrvatsku, a javnost je još jednom pokazala kako može biti složna i pomoći potrebitima, piše Dnevnik.hr.

Naime, nakon prikazivanja priloga pomoć gluhim roditeljima i njihovoj djeci pristiže sa svih strana zemlje, a telefoni im ne prestaju zvoniti.

- Moja se supruga rasplakala kada je vidjela da je naš sin izjavio da mu je želja da platimo kuću. Skroz smo se naježili. Idući dan je bio sasvim običan, a onda je odjednom mojoj supruzi počeo stalno zvoniti telefon, a ona se ne može javiti jer je gluha. Javila se moja mama i ispalo je da zovu ljudi koji žele pomoći. Potpuno me to iznenadilo - ispričao je Željko Lacković i kazao kako im je već dolazio poštar kako bi im predao novac.

Najstariji sin Dražen za to je vrijeme uređivao posebnu kutiju u koju će novce spremati i od onog što skupi platiti kuću i drva za ogrjev.

Jedan od dobročinitelja odlučio im je priskrbiti drva za ovu i sljedeću zimu. Neki su ih pojedinci željeli i osobno upoznati, poput para iz Daruvara koji im je donio hranu i povrće, pa čak i čajnu kobasicu koje se, priča Ana Lacković, baš to jutro poželio njezin unuk Luka.

- Ta ženica je rekla da je nju to tako dotaknulo da je morala doći. Evo, oni su zaista prvi došli, iznenadili su nas jako, donijeli su djeci i slatkiše - priča baka Ana.

Prva uplata koja im je sjela na račun posebno ih je ganula – jer je u kući u kojoj svi vole nogomet stigla upravo od izbornika Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića.

- Srce mi je počelo ubrzano tući, nisam mogao vjerovati. Kako to da nam on želi pomoći da zadržimo kuću, kako je čuo za nas? Ma ne mogu vjerovati, evo srce mi tuče - kaže Željko.

Novac za plaćanje cjelokupnog iznosa kredita nije se još skupio, no drva za ogrjev već imaju ne samo za ovu, nego i za iduću zimu. Željko sada može i priuštiti put liječniku u Zagreb jer dosad nije imao ni novca ni snage uhvatiti se u koštac sa zloćudnom bolešću od koje boluje. Svima koji su im pomogli, obitelj Lacković od srca zahvaljuje, a već sada imaju želju dobročinstvo širiti dalje kada otplate 11 godina star kredit za kuću u kojoj živi šesteročlana obitelj.

Željko se našao u bezizlaznoj situaciji kada je saznao da boluje od karcinoma nakon čega je dobio otkaz u tvornici namještaja u kojoj je radio 20 godina. Danas je bez posla i primanja pa obitelj živi od socijalne pomoći i dječjeg doplatka, piše Dnevnik.hr.

ELIPSO

Izdvajamo