UMRLA IVANA BORAS

ŽELJELA JE SAMO ŽIVOT, ALI BOLEST JE BILA JAČA U dobi od 33 godine preminula hrabra majka čija je životna agonija ganula Hrvatsku

AUTOR:
  • Jakov Žarko

 • OBJAVLJENO:
 • 03.01.2018. u 16:38

 • Mario Todorić / CROPIX

   

  Bolest je ipak bila jača. U trideset i četvrtoj godini, nakon godinu i pol dana borbe s opakom bolešću, jučer je preminula Ivana Boras iz Kaštel Kambelovca, piše Slobodna Dalmacija.

  Žena borac, o čijoj je životnoj sudbini i borbi s teškom bolešću pisala Slobodna Dalmacija kada je bila pokrenuta velika humanitarna akcija koja je ujedinila Kaštelane, ali i brojne druge građane Hrvatske, za sobom je ostavila svoju obitelj, supruga i četvero djece.

  – Želim život. Želim sa svojom djecom proživjeti još koju godinu. Želim im još nešto pružiti – bile su njezine riječi kada su je upoznali u njezinu domu u Kaštel Kambelovcu.

  Unatoč bolesti i bolovima, svjesna da ozdravljenja nema, više od svega željela je svojoj obitelji podariti svaki novi dan. Svaki dan proveden sa svojom djecom i suprugom za nju je bio najveće bogatstvo. Dirnula je u srce priča ove tada, 33-godišnje Kaštelanke, baš kao i jučerašnja vijest da nas je napustila.

  Nakon završene humanitarne akcije, koja je organizirana preko udruge Sv. Jeronim iz Kaštel Gomilice, a u kojoj su ljudi velikog srca prikupili malo manje od pola milijuna kuna, Ivana je počela sa skupim terapijama u Zagrebu, koje su joj zapravo produžavale život. Bolovala je zadnjih godinu i pol dana od unutarnjeg melanoma kojemu se nije znalo pravo žarište, a koji je metastazirao na mozak i jedan limfni čvor.

  Vodila je tešku bitku s bolešću koju nije uspjela pobijediti, a svima koji su je poznavali u sjećanju će ostati vedra, vesela i nasmijana Ivana. Žena heroj, žena borac.

  Izdvajamo