GRAD KOŠARKE

ŽENA USPJEŠNA U MUŠKOM SVIJETU Zdenka Zrilić u Hrvatsku dovodi europske košarkaške velikane

 Iva Perinčić
 

Biti uspješna žena u pretežno muškom svijetu nije lako, no Zadranki Zdenki Zrilić već četiri godine to uspješno polazi za rukom. Rođena u gradu košarke Zadru, djetinjstvo je provela u okruženju brojnih najuspješnijih hrvatskih košarkaša. Ljubav prema sportu naslijedila je od obitelji te je nastavila gajiti i u kasnijem profesionalnom životu.

Prije nekoliko godina Zdenka je postala licencirana FIBA agentica za prodaju igrača, a kao jedina Hrvatica. Kao vlasnica tvrtke S event, posljednje četiri godine organizira najjači europski košarkaški pripremni turnir Zadar Basketball Tournament koji se ove godine održava od 21. do 24. rujna u ŠC Višnjik. Na dosad najjačem turniru u njenoj organizaciji, hrvatska će publika ove godine imati prilike vidjeti neke od najjačih košarkaških momčadi Europe, među kojima su Fenerbahce Dogus, CSKA Moskva, Brose Bamberg, Bayern Munchen, Himki i KK Zadar.

Iva Perinčić

Kao svakodnevna rekreativka, Zdenka je najbolje znala ukazati momčadima na sve prednosti grada Zadra te ga u protekle četiri godine nametnula kao najbolju destinaciju za vrhunske pripreme. Uz sportska druženja i utakmice, posebnost Zadar Basketball Tournamenta su i događanja koja ga prate. Tako će ove godine na Pozdravu Suncu biti snimljena milenijska fotografija Šime Strikomana na kojoj će zajedno pozirati više od 800 Zadrana i sudionika turnira.

Iva Perinčić

Uz zanimljive novitete, tu su i već tradicionalni Kids Day te organizirano upoznavanje Zadra i okolice za sudionike turnira. Brojnim zanimljivostima i popratnim sadržajima koji iz godine u godinu vesele kako sudionike turnira tako i gledatelje te posjetitelje Grada Zadra, S event uspješno razvija jedan novi, dodatni vid sportskog turizma i postavlja Hrvatsku visoko na ljestvicu najpoželjnijih sportskih turističkih središta.

Iva Perinčić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:02