ŽIVOTNA PRIČA

'ŽIVOT PIŠE PRIČE, BILE SMO KAO SESTRE' Najbolje prijateljice koje se nisu vidjele 40 godina spojila fotografija objavljena na društvenim mrežama

 u/marleysap / REDDIT
 

"Što mogu reći, nego da život doista piše priče. Ovog puta sa sretnim završetkom", s osmijehom na licu rekla je za Novi list Blaženka Međeši, djelatnica Tiska, otkrivajući detalje njene četiri desetljeća duge priče o pravom prijateljstvu.

Naime, ona je Blaženka koju je jedna Riječanka, koja sada živi u SAD-u, odlučila potražiti nakon četiri desetljeća otkako su se posljednji put vidjele.

Njezina je kći na Redditu objavila staru fotografiju uz molbu da se jave oni koji nešto znaju o gospođi koja se zove Blaženka, a koja je pohađala Pedagošku gimnaziju "Vladimir Nazor". "Prošlo je već 40 godina otkad su zadnji put pričale i moja majka pokušava je pronaći i stupiti s njom u kontakt. Nadamo se da bi na internetu mogli pronaći tragove koji će nam omogućiti da se ponovo čuju. Obje su iz Rijeke", napisala je Blaženkina kći na Redditu.

My mom ran to America in 1979 and left her best friend behind. It’s been 40 years since they’ve talked to each other and now my mom is trying to find her again. We’re hoping that we can use the internet to find clues to connect them again. They’re from Rijeka. from r/croatia

Majka i kći napomenule su da razmišljaju čak i o unajmljivanju privatnog detektiva kako bi došli do majčine srednjoškolske prijateljice.

Prijateljica gospođe Blaženke prepoznala ju je na fotografiji objavljenoj na portalu Novog lista i javila joj da je Verica traži. Gospođa Blaženka već se telefonom čula s prijateljicom Vericom u SAD-u.

"Jako me sve skupa iznenadilo, pogotovo da ćemo se uspjeti povezati nakon toliko godina. Sve skupa me vratilo toliko godina u prošlost. Možete zamisliti koliko mi je cijela ova priča emotivna", rekla je Međeši za Novi list ne skidajući osmijeh s usana. "Bile smo k'o sestre, stalno smo se družile, ona bi dolazila kod mene, ja kod nje doma. Verica je bila jako komunikativna i vedra osoba. Sjećam se i da je jako lijepo svirala harmoniku pa je sa sestrom sudjelovala i na natjecanjima."

Međutim, Verici, rođenoj Mitevski, majka se u međuvremenu odselila u SAD.

"Ona je još neko vrijeme ostala u Rijeci, ali srce ju je vuklo k majci. Sjećam se da mi je u jednom trenutku rekla: "Blaženka, ja ću otići u Ameriku." I tako je otišla. Otada se nismo čule, jedino mi je nekoliko godina nakon toga poslala fotografiju sa svog vjenčanja. Međutim stalno sam razmišljala o njoj, toliko mi je bila draga. Stvarno smo bile kao sestre, tako da me sve ovo stvarno jako emotivno vratilo u prošlost. I Verica mi je sada, kad smo se konačno čule, rekla da me tražila jer sam joj bila iskrena prijateljica", rekla je Međeši te dodala kako su se prijateljice dogovorile da će Verica, kada bude u mogućnosti, doći u Rijeku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:00