TEŠKA SUDBINA

ŽIVOTNI SUNOVRAT BIVŠE MANEKENKE Nekad je zarađivala milijune, krasila naslovnice, a danas živi kao beskućnica: 'Ostavio mi je samo odjeću...'

 Facebook
 

Bivša manekenka koja je između ostalog krasila naslovnicu Voguea, nekad je zarađivala milijun dolara za samo 20 dana posla, a danas je beskućnica i živi na ulicama Barcelone. Nastasia Urbano (57) bila je predvodnica velikih modnih kampanja, uz bok Linde Evangeliste, nosila je sve važne revije i družila se sa zvijezdama poput Jacka Nicholsona i Madonne.

Danas Nastasia spava po raznim čekaonicama u Španjolskoj nakon što joj je bivši muž u razvodu uzeo apsolutno svu zaradu. U razgovoru za španjolske novine El Periódico Urbano je rekla:

- Radila sam sve te naslovnice, snimanja za časopise, svi su me voljeli. Plaćali su mi milijun dolara i više u godini za samo 20 dana posla, i tako tri ili četiri godine. Jedan dan sam večerala s Jackom Nicholsonom, drugi dan s Andyjem Warholom ili čak Romanom Polanskim. Tulumarila sam s Melanie Griffith, Donom Johnsonom i Simonom i Garfunkelom. Trebala sam ići i na Madonnino vjenčanje sa Seanom Pennom, jer je moj tadašnji dečko David Keith bio pozvan, no probudili smo se s takvim mamurlukom da nisam mogla ustati. Imala sam sve, živjela sam poput kraljice.

Međutim, blistavi život manekenke polako je počeo nestajati kad je upoznala bivšeg muža. Otac njezine djece Rebecce i Olivera ju je napustio, a ostavio joj je ‘samo odjeću koju je imala na sebi’.

- Jedina dobra stvar u toj vezi jesu moja djeca, sve ostalo je bilo užasno. Sve je plaćao s mojim novcem. Samo dva dana nakon što smo se upoznali, htio je da mu kupim BMW, a ja sam, budala, odmah potpisala ček. Bila sam jako zaljubljena.

View this post on Instagram

Herb RITTS.. L. A.

A post shared by nastasia urbano (@nurbano518) on

Nastasia boluje od depresije i priča kako su je izbacili iz više stanova jer nije mogla plaćati najamninu. U posljednje vrijeme kombinira spavanje na kaučima kod prijatelja s čekaonicama banaka gdje može ući jer ima karticu bankomata.

- Želim živjeti, ne želim samo preživljavati. Umorna sam od preživljavanja i žicanja novaca. Ljudi oko mene su izgradili svoje živote, svi negdje odlaze i to me ne iznenađuje. Želim da djeca vide da sam dobro. Želim se oporaviti i dobro se osjećati da budu ponosni na mene - rekla je.

Urbano je nosila revije za brendove poput Revlona i Yves Saint Laurenta, a na naslovnicu Voguea dospjela je 1981.

Nekolicina njezinih bivši kolegica i kolega odlučila joj je pomoći da ponovno stane na noge. Bivša manekenka Ruth Schuler je rekla:

- Ovo me šokiralo. Nitko to nije očekivao. Sve smo mi bile na razini princeza, ali ona je bila kraljica. Sjećam je se kao povučene osobe, jako lijepe, ljubazne i velikodušne prema drugima. Skuplja se nekolicina nas starih prijatelja. Prvo želimo razgovarati s njom, vidjeti kako i što joj treba.

Još jedan bivši kolega, također maneken, Hernando Herrera, komentirao je:

- Ona može još mnogo toga dati svijetu mode. Mnogo toga bi mogla raditi, ne samo manekenski posao, nego i konferencije, govore o modi i druge aktivnosti. Spreman sam je naučiti tome i popričati s fotografima i agencijama tako da može ponovno raditi.

Prijatelji su pokrenuli i kampanju prikupljanja novaca na GoFundMe kako bi joj omogućili nešto dostojanstveniji život.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 11:08