IDEJA ZA IPAD

Steve Jobs otkrio veliku tajnu: Rekao sam si - zaj... s tim, ajmo pokazati Microsoftu kako tablet može biti dobar

Apple Inc. CEO Steve Jobs announces the new iPad as he speaks during an Apple Special Event at Yerba Buena Center for the Arts January 27, 2010 in San Francisco, California. Apple introduced its latest creation, the iPad, a mobile tablet browsing device that is a cross between the iPhone and a MacBook laptop. AFP PHOTO/RYAN ANSON
 AFP

Biografija Stevea Jobsa, osnivača Applea koji je preminuo prije nekoliko tjedana, jučer je krenula u prodaju, a sigurno je kako će ekspresno postati najprodavanija knjiga u SAD-u.

Autor biografije Walter Isaacson intervjuirao je Jobsa 40 puta za vrijeme njegove najteže borbe s rakom, a mnogo je vremena provodio i s rodbinom te prijateljima slavnog izumitelja.

Tako je otkrivena tajna kako je Steve Jobs dobio inspiraciju za izradu iPada. Zanimljivo, iako mu je oduvijek Microsoft bio najveći rival s kojim se često nije slagao, Apple bi u ovom slučaju trebao biti vječno zahvalan firmi Billa Gatesa.

Naime, iPad nikada ne bi bio stvoren da Steve Jobs nije večerao s jednim 'iritantnim zaposlenikom Microsofta koji se hvalio da rade na revolucionarnom tabletu'.

- To je bilo već deseti put da mi je pričao o tome. Više mi je bilo muka i sam sam sebi rekao: Zaj... s tim, 'ajmo mu pokazati kako tablet može biti dobar - otkrio je Jobs.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 04:05